Așa o fi?

Așa o fi?

Continuăm astăzi campania de conștientizare a vulnerabilității majore pe care o reprezintă pentru strategia de securitate națională a României atragerea în ”capcana ucraineană”. Mai ales că, în urmă cu doar câteva zile atrăgeam atenția asupra ”momelilor” ascunse în Acordul între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar semnat la București. ”Momeli” pe care 112 senatori le-au înghițit fără nicio greață, astfel că respectivul acord este deja în vigoare. El cuprinzând și o prevedere expresă cu privire la ”protecția informațiilor clasificate”. Fiind singura astfel de ”interoperabilitate informativă” între un stat membru al Uniunii Europene sau NATO și unul aflat în conflict cu Federația Rusă!

Și-au trimis șefii GRU ”omuleții verzi” în România

Și asta în ciuda unui raport absolut alarmant documentat de singura structură românească anti- Rusia, care, sub comanda ”generalului B.” a continuat să țină sus steagul contrainformativ, după clacarea voluntară sau nu a Direcției Generale de Informații a Armatei. Numai că, sub comanda generalului Marian Hăpău, DGIA pare să se fi mulțumit doar cu decontarea unor fictive operațiuni de monitorizare a unor presupuși agenți GRU. Și uite cum, în loc să informeze beneficiarii legali cu privire la adevărata dimensiune a activității rezidenței Informațiilor Militare rusești – GRU în România sau barem să se plieze pe raportul celuilalt serviciu secret românesc cu atribuții în acest sens, Hăpău s-a mulțumit să ia de bun un raport al … SZRU ucrainean!!!

Vladyslav Bukhariev
Adică al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. Structura condusă de tot mai influentul Valery Kondratyuk, considerat mâna dreaptă a președintelui Volodimir Zelensky reușind nu doar performanța de a trimite serviciilor partenere României din NATO acest raport ”toxic”, dar și să le convingă de veridicitatea sa! Raport prin care, pe lângă alte nume din diverse domenii de activitate, pur și simplu mai mulți spioni români sunt identificați drept … agenți GRU!

Mână în mână cu HUR MOU

Gravitatea raportului SZRU, cel pe care nimeni de la București nu a îndrăznit încă să îl atace fiind cu atât mai devastatoare pentru structurile contrainformative românești- atât cât au mai rămas din ele- cu cât pe lista agenților români ”identificați” ca fiind racolați de GRU s-ar regăsi și numele reale ale unor ofițeri de intelligence care chiar documentează sub acoperire tocmai activitatea GRU în țara noastră! Și care astfel au fost scoși din joc, stranie coincidență, tocmai când înaintau pe pista unei ”intoxicări” masive a structurilor NATO și mai ales a partenerilor americani nu de către GRU, ci de către serviciile secrete ucrainene!

HUR MOU forțează internaționalizarea conflictului din Donbas

În frunte cu SZRU – Serviciul ucrainean de Informații Externe și HUR MOU – Serviciul militar ucrainean de informații. Iar dacă Hăpău continuă să facă ”pe mortul în păpușoiul” informativ, cu tot cu DGIA-ul său, structura omoloagă din Ucraina, HUR MOU a ”bombardat” deja Comunitatea de Informații din Statele Unite ale Americii cu rapoarte oficiale cum că serviciile românești în frunte cu DGIA și SIE ar fi ”compromise” de agenții ”acoperiți” ai GRU! Forțând astfel mâna americanilor să ”redirecționeze” capabilitățile militare, logistioce și informative către Kiev, în timp ce tăcerea complice a factorilor de decizie de la București riscă să facă jocurile murdare ale Ucrainei. Aceasta având nevoie ca de aer de o internaționalizare cât mai rapidă a conflictului cu separatiștii ruși, mai ales după ce ajutorul mult trâmbițat al Germaniei și Franței nu a mai venit. Și cum toate celelalte state NATO riverane le-au dat ”flit” ucrainenilor din start, România a rămas acum singura ”țintă” pentru SZRU și HUR MOU, în eforturile disperate ale serviciilor secrete ucrainene fidele președintelui actor Zelensky de a provoca fie și cel mai mic incident armat între militarii unui stat membru NATO și cei ruși.

Bukharev, medaliat de FSB pentru ”lupta comună”

După ce surprinzătorul ”experiment Zelensky” a reușit chiar sub ochii Moscovei, noul președinte ucrainean și-a intrat imediat în rol, astfel că fostul actor de comedie l-a numit în fruntea Serviciuui de Informații Externe – SZRU pe generalul – locotenent Vladislav Bukharev. Cel care, ținând cont de expertiza sa strict în domeniul combaterii criminalității organizate, chiar nu prea părea omul potrivit pentru ambițiosul plan al lui Zelensky de resetare a compromisului SZRU. Bukharev absolvind, la Kiev, Școala Militară Superioară de Ingineri de Comunicații din cadrul Forțelor Armate. Apoi, timp de cinci ani a activat în cadrul Serviciului de Informații al Ucrainei – SBU, ca ofițer operativ și șef de structuri operative. A trecut apoi director general adjunct la Poliția Fiscală, după care, în 2010 s-a retras din activitate.

Șeful DGIA, fără reacție la rapoartele SZRU

Revine însă surprinzător la vârful SBU, unde pentru câteva luni este numărul doi și apoi șef plin al Direcției Generale de Combatere a Corupției și Crimei Organizate. Urmând același traseu profesional atipic, ajunge din poziția de șef doar consilier special al noului șef al SBU. Intră în politică și devine membru al Radei Supreme, din partea formațiunii ”Patria” și conduce Subcomisia pentru combaterea criminalității organizate. După care Zelenzky îl instalează pe fostul șef de la vârful SBU în fruntea SZRU! Mutare șocantă, fiind ca și cum la noi un fost șef operativ al SRI ar fi pus director general al SIE! Iar după cum susțin sursele noastre, în mandatul lui Bukharev apare și primul raport SZRU cu privire la situația operativă din România. Bazat pe o presupusă documentare a faptului că relațiile bilaterale româno- ucrainene nu ar trece la ”next level”, cel atât de intens solicitat de către Kiev, strict din cauza Serviciului de Informații Militare al Federației Ruse! Pentru că agenții români care ar fi fost racolați de GRU ar recurge la tot felul de diversiuni informative în acest sens, pentru a acuza SZRU de spionaj în favoarea Ucrainei! Iar pentru a ”umple” totuși cu ceva date concrete raportul înaintat inclusiv Agențiilor de peste Ocean, SZRU a reîncălzit un mai vechi scandal de spionaj, soldat cu expulzarea atașatului militar ucrainean și a asistentului său de la Ambasada Ucrainei la București! Explicația SZRU fiind că agenții români racolați de GRU ar fi înscenat acest scandal de spionaj militarilor ucraineni, pentru a își asigura astfel propria ”acoperire” în cadrul GRU!

Mai mult decât atât, în raportul SZRU se specifică și că responsabilă atât de racolarea unor ofițeri superiori români, dar mai ales de intensificarea tuturor operațiunilor GRU în România ar fi o așa-numită ”Direcție de Informații de pe lângă Statul Major al Armatei Ruse – Serviciul de Spionaj al Flotei Ruse din Crimeea”! Iar pentru creșterea presiunii, ”surse anonime din serviciul de spionaj extern al Ucrainei” au scurs în mediul public de la Kiev inclusiv informația că ”Direcția de Informații a Flotei Ruse de la Marea Neagră se ocupă de culegerea de informații detaliate despre obiectivele militare și economice ale României. Unități din cadrul Direcției cu sediul operativ pe teritoriul ucrainean se ocupă exclusiv de îndeplinirea acestor misiuni de spionaj militar pe teritoriul României. Aceasta venind astfel în sprijinul rețețelei operative de agenți pe care GRU o are deja în România și care și-a intensificat simțitor activitatea în ultima vreme”. Și uite cum, fără a lămuri de ce pe teritoriul României ar acționa doar agenți GRU, ci, ca să dăm doar un singur exemplu, nu și cei ai SVRU – Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse – așa cum ar fi mult mai normal, Bukhariev ne-a întins o ”mână de ajutor” pe care însă nu o ceruse nimeni. Convingîndu-i însă în bună măsură pe americani de ”camaraderia” pe care SZRU ar fi demonstrat-o astfel față de serviciile secrete românești, sub pretextul identificării unor agenți GRU care ar opera în România, fără ca structurile noastre contrainformative să aibă habar. Numai că același Bukhariev care a declanșat isteria rapoartelor SZRU cu privire la România s-a dovedit a fi fost la rândul său medaliat de către ”dușmanii de moarte” de la FSB-ul rusesc cu medalia ”Pentru o luptă comună”… Ceea ce i-a fost fatal.

”Delirul” lui Kondratyuk!

Numai că România pare să fi sărit din lac în puț, odată cu numirea în funcția de șef a SZRU, pe 5 iunie anul trecut, a lui Valery Kondratyuk. Cel care pare a fi dezvoltat o adevărată ”obsesie bolnăvicioasă” privind ”salvarea” României de forțele speciale ale GRU! Astfel că nu mai este practic lună în care SZRU să nu trimită direct în Statele Unite ale Americii sau marilor Cancelarii occidentale informări ”de ultimă oră” privind ”operațiuni iminente de infiltrare a omuleților verzi ai GRU” și alte forțe speciale ale Armatei ruse. Culmea fiind însă că toate aceste ” amenințări imediate” vizează mai mereu numai și numai … România! Fără ca însă, măcar o dată, SZRU să informeze și partea română cu privire la aceste date, dacă tot zic agenții lui Kondratyuk că le au. Pentru că astfel, până să inflameze opinia publică mondială, SZRU ar trebui să le explice ”partenerilor” români și cum au obținut aceste date privind agenții ruși sub acoperire, care ar ar acționa ostil pe teritoriul României. Pentru că este greu de crezut că ucrainenii ar avea ”cârtițe” de asemenea valoare la vârful GRU. Și atunci nu rămâne decât varianta desfășurării propriilor acțiuni de spionaj ale SZRU pe teritoriul românesc!

Și sub ochii unor structuri ale statului român paralizate de acest veritabil ”blitzkrieg” informativ declanșat de serviciile ucrainene. Pentru că isteria rapoartelor SZRU care vizează ”operațiunile iminente de invadare a României de către forțele speciale ale GRU” ar putea fi oprită doar dacă DGIA ar lua atitudine. Și ar informa dacă a identificat sau nu ofițeri GRU care activează în România! Sau dacă au fost documentați chiar ofițeri DGIA care să fi fost racolați de Informațiile Militare rusești! În timp ce restul structurilor românești ar face bine să îi informeze pe ”partenerii” de la SZRU și HUR MOU să îi anunțe și pe ei înainte, dacă tot au astfel de informații vitale ce privesc securitatea statului român. Nu de alta, dar altfel șefii serviciilor românești nu par decât niște ”babe” pe care Kondtratyuk ”le trece strada” practic ”cu japca”, fără ca ele să aibă această necesitate. Numai că lipsa de reacție a părții române a dus nu doar la ratificarea Acordului Militar cu Ucraina, dar și la atingerea unor ”cote” deja îngrijorătoare a ”delirului” informativ al șefului SZRU, Valery Kondratyuk. Cel care continuă, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, să tot informeze ambasadele occidentale și organismele internaționale cu privire la ”declanșarea unor ofensive de amploare ale Rusiei împotriva Ucrainei și României”.

Scenariul pe termen scurt ”identificat” de SZRU fiind ”federalizarea Ucrainei prin ”provocări ostile și pro-active” derulate de GRU de pe teritoriul României!!! Românie care tace! Nefăcând astefl decât să sporească ambițiile Armatei ucrainene, cea care deja a primit din partea Administrației Biden drone militare ultramoderne și gratuite! În timp ce ”Ciucă al nostru” nu le-a putut achiziționa nici cu bani grei pentru Armata Română! Iar în timp ce ”rablele” noastre de F -16 ruginesc la sol în așteptarea reparațiilor capitale, Ucraina va fi dotată de Lockheed Martin tot cu F-16, dar modelul avion de luptă multi – rol Block 70/72. Și dacă, după ce Armata lor va fi dotată de americani peste cea română, se vor ”suci” ucrainenii că nu mai suntem chiar ”frații” lor, ca acum…?

SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...