Așa o fi?

Așa o fi?

Liberalul George Nicolaie a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Decizia de numire a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

George Nicolaie este acționar al Euromedia, o firmă despre care presa a scris că ar avea legături cu Sebastian Ghiță. Nicolaie a candidat din partea PNL la Consiliul General al Capitalei.

CE SCRIA HOTNEWS:

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Euromedia Group SA are următorii acționari: firma STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL (circa 75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului.

Nanu Ștefan Alexandru este și unul dintre patronii clubului de fițe Nuba.

Ceea ce puțină lume își mai aduce aminte este faptul că firma Euromedia Grup a deținut vreme de 20 de ani monopol pe publicitatea din stațiile RATB (actual STB) pentru a face adăposturi pentru călători.

În noiembrie 1998, primarul Capitalei la acea vreme, Viorel Lis, a încheiat 6 contracte de concesiune, pe 10 ani, pentru construirea stațiilor de așteptare acoperite pentru călători. Patru contracte de concesiune au fost câștigate de Monopoly România și două de Europlakat Romania. Ulterior semnării contractului, cele două firme au devenit Euromedia Group S.A. Cele două firme aveau obligația să construiască adăposturile, iar în schimb puneau reclame pe stații. În plus, plăteau și o redevență lunară Primăriei Capitalei.

CE SCRIA GÂNDUL DESPRE EUROMEDIA:

Cine sunt investitorii din umbră? Este vorba, pe de o parte de Sebastian Ghiţă (PSD), sub influenţa căruia se află Euromedia şi Affichage România, primele două companii, însumând peste 40% din piaţă, dar şi despre Vlad Moisescu şi Dan Cristian Popescu, recent cooptaţi în PDL, prin fuziunea acestuia cu ILR şi FC.

George Nicolaie, un alt acționar nou al Euromedia, este directorul agenției de publicitate Wide Screen Media (care deține panouri video în București).

Potrivit unor surse din piața de outdoor, George Nicolaie îl reprezintă, de fapt, Dan Cristian Popescu (actualmente deputat PSD, fost viceprimar PNL sector 2).

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Cristian Popescu nu a comentat informațiile din piața de publicitate.

Cum comentați informațiile potrivit cărora George Nicolaie vă reprezintă pe dvs? “Nu comentez”, a declarat parlamentarul. “George Nicolaie este un prieten de-al meu. Am avut multe proiecte împreună, dar în trecut”, a menționat el, conform flux24.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...