Așa o fi?

Așa o fi?

George Maior nu mai bea! Tocmai acum, când Klaus Iohannis parcă nu avea destule pe cap cu ”înghițirea” a tot mai mulți ”broscoi” politici, doar în încercarea deșartă de a mai salva ceva din aparențele unui ”mascul alfa”. Unul care, chipurile, până la urmă va reuși să își impună ”guvernul meu”. Astfel că aceasta este cea mai proastă veste posibilă pentru Klaus Iohannis! Mai ales că omul care alături de Traian Băsescu a fost ”părintele” sistemului ticăloșit nu a trecut la abstinență doar din postura oficială de ambasador al României în Regatul Hașemit al Iordaniei! Acolo unde cutuma diplomatică restrânge semnificativ ”socializatul” la un pahar…

Sistemul din spatele lui Iohannis, tot mai ”rarefiat”
Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, George Maior nu mai bea nici măcar în privat! Ceea ce înseamnă că poate redeveni un adversar de temut pentru președintele Klaus Iohannis. Cel care s-a zbătut, a forțat și în cele din urmă a reușit ”ejectarea” sa, ca o adevărată ”măsea stricată” a sistemului, de la Washington. Acolo unde noua Administrație Democrată, cea căreia, totuși, George Maior i-a rămas un soldat credincios și pe mandatul ”prigoanei trumpiste” chiar nu avea de ce să solicite singură schimbarea acestuia. Numai că ”răutăcismele” oamenilor președintelui cu privire la ”sticla de la 10 dimineața” și chiar unele scurgeri controlate de informații, documentate foto, cu ”grătarele” la care Maior ar fi fost mai mult decât ”matol” i-au fost în cele din urmă fatale fostului ambasador la Washington. Cel care însă, după ultimele luni de ”limpezire”, vrea acum ”sânge pe pereți”! Iar cum, după ani de zile, sursele noastre indică o ”dezghețare” de ultimă oră și a relațiilor dintre George Maior și Florian Coldea, chiar că Klaus Iohannis” are de ce să își facă griji…

”Fraierul meu…”

Îndeobște despre Klaus Iohannis se știe că nu uită și nu iartă… Mai ales atunci când este vorba despre un afront de talia celui la care l-a supus George Maior. Totul după ce, de acum fostul ambasador al României în Statele Unite ale Americii nu doar că ar fi bagatelizat rolul președintelui Iohannis în dedesubturile politicii românești, dar chiar ar fi ”minat” o vizită a acestuia la Washington.

Dîncu și Oprea, ”agenții” lui Ponta

Mai mult decât atât, se pare că George Maior și-a permis chiar o aroganță ”de autobază”, prezentându-l pe Klaus Iohannis, în cadrul unor ”informale” cu reprezentanții de-abia instalatei Administrații Democrate, drept un fel de ”fraierul meu”… Un ”ficus” cu care nu ar avea rost să se piardă timpul cu discutarea adevăratelor noi linii directoare ale Parteneriatului Strategic! Iar Iohannis a aflat! Astfel că a conștientizat pe deplin, încă de atunci, că Maior tocmai ce i-a ”destructurat” capul de pod pe care acesta se chinuise să îl construiască peste Ocean. Cu costurile mai mult decât semnificative ale celor 12 miliarde de dolari, contracte militare încredințate direct de ”Ciucă al nostru”. Astfel că șeful statului a fost nevoit să abandoneze această pistă și s-a reorientat către influenta ”grupare baptistă” de peste Ocean. Acolo unde însă a sperat în zadar că va avea un rol determinant. Mai ales că pragmaticii lideri transpartinici ai acesteia nu s-au obosit să îi satisfacă și ”capriciul” unei noi vizite la Washington. Așa că Iohannis s-a răzbunat și l-a exilat pe Maior tocmai în Iordania!

”Problema personală” a lui Ponta

Vasile Dîncu s-a ocupat cum știe el mai bine, ca un ”bătrân combinator” ce este, să se achite cu brio de ingrata misiune de a populariza surprinzătoarea descindere a lui Victor Ponta la sediul central al Partidului Social Democrat. ”Domnul profesor” având char grijă să sublinieze că Ponta avea de rezolvat ”o problemă personală”…

Iohannis, sabotat de Maior chiar la Washington

Acum, ce este drept, George Maior se poate baza la o adică, la fel ca și în trecut, de o mână de ajutor și din partea purtătorului de cuvânt Radu Oprea pentru oamenii săi. Dar deja aproape că nici măcar nu mai contează dacă este meritul lui Dîncu, al lui Oprea sau al altor ”maioriști” din sistem rămași încă loiali fostului șef al Serviciului Român de Informații. Mai ales din moment ce George Maior și-a urmărit astfel scopul propus. Și anume transmiterea mesajului subliminal că, gata, s-a întors în joc. Și că încă poate face mult rău… Mai ales că Maior nu mai cere favoruri pentru el, ci doar pentru pregătirea asaltului final la dușmanul său de moarte! Cel care însă nu mai este Florian Coldea, ci Klaus Iohannis!

Au vorbit!

După ce George Maior a părăsit șefia Serviciului Român de Informații și a fost recompensat cu postul de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, ”seismul” așteptat de mulți la vârful celui mai important serviciu secret al țării nu s –a produs. Și asta pentru că Florian Coldea nu a riscat să calce accelerația ”marii decapări”. Decizie cu atât mai pragmatică, în consițiile în care relațiile dintre cei doi capi ai SRI-ului erau oricum ”înghețate” de ceva vreme.

După Kovesi, cei doi au un nou inamic comun

Numai că, spre deosebire de alte cazuri în care nu a avut nicio ”greață” în a își executa foștii parteneri atunci când dinamica operativă a permis-o, Coldea a încercat să nu îl calce pe ”bătături” pe Maior în perioada dintre plecarea acestuia la Washington și ”experimentul Ghiță”. Cel în urma căruia, cum-necum, sistemul părea a fi reușit să scape și de Coldea. Însă acesta din urmă a răbufnit în momentul în care George Maior a plusat politic în crearea alianței ”combinatorilor” Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Mai ales că generalul Florian Coldea a luat-o ca pe un afront personal, după ce acesta îi propusese și lui George Maior să joace un rol semnificativ în planul gestionării ”partidului anti-sistem” USR și susținerea obedientului Dan Barna. Astfel că, din acel moment, George Maior a fost și el adăugat pe ”lista neagră” a lui Coldea. Numai că, după o ”tăcere asurzitoare” de câțiva ani buni, informațiile noastre arată că Maior și Coldea au vorbit!

Răzbunarea vine de la Amman

Mai mult decât atât, cu un George Maior care nu mai bea și un Florian Coldea resetat deja în afaceri după cooptarea sa în ”zona gri” a SIE, stabilirea unei ”ținte comune” în Klaus Iohannis chiar poate fi ”începutul sfârșitului” pentru șeful statului. Mai ales că, din câte se poate observa, actualii operativi rămași la comanda principalelor servicii secrete se mulțumesc doar la a asista pasivi la ”reactivarea” oamenilor de încredere ai lui Maior și Coldea. Împotriva unui Klaus Iohannis care astfel se teme tot mai mult pentru libertatea soției sale. Pentru că, dacă foștii șefi ai SRI decid să ”joace murdar”, încă o pot face! Mai ales dacă nu sunt opriți la timp… SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...