Așa o fi?

Așa o fi?

”Zdenek Romanek a fost desemnat de grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) să preia funcția de CEO al Raiffeisen Bank România , în urma unui proces de selecție internațională, el urmând să îl înlocuiască pe Steven van Groningen, 63 de ani, care pleacă de la conducerea băncii românești după o perioadă de 20 de ani. Zdenek Romanek se va alătura echipei Raiffeisen Bank începând cu 1 februarie 2022, și va prelua mandatul după aprobarea de către BNR”. Acesta este comunicatul oficial al grupului austriac, unul prin care se ”închide cercul” dezvăluirilor ”NAȚIONAL”din 19 august. Atunci când titram ”lovitura” chiar ” Banii lui Iohannis, plasați de van Groningen la Viena ”!

Soții Iohannis abia așteaptă să plece din România!

Și când dezvăluiam că van Groningen , cel mai vechi CEO al unei multinaționale din România, dar și omul care timp de două decenii a ”urecheat” instituțiile statului român cât toți ambasadorii occidentali la un loc are alte planuri. Iar de acum, gata, este și oficial că, de pe 1 februarie, van Groningen este liber să se ocupe ”de securizarea banilor lui Iohannis”, așa după cum anunțam în urmă cu nici trei luni. Pentru că, după cum reiese din informațiile noastre, olandezul care a făcut carieră în România nu se va întoarce în țara natală, ci se va dedica unui ”proiect privat” în Viena! Acolo unde, stranie coincidență, tocmai ce s-a mutat cu tot cu frumoasa ”nouă primă doamnă” Veronica Usatîi și Michael Schmidt. Și uite cum, în timp ce în țară doar ”condiționatul” Dragnea a ajuns să îi mai sufle în pânzele unei ipotetic strălucit viitor politic, Klaus Iohannis pare a își pregăti încă de pe acum, ”pas cu pas”, retragerea din fruntea statului.

Steven van Groningen, înlocuit cu Zdenek Romanek

Astfel că, de la începutul anului viitor, la Viena vor activa într-un misterios ”proiect privat”, după ce au renunțat la afacerile din România, atât ”bancherul lui Iohannis”, cât și ”afaceristul președintelui”!

Dragnea recită ”poezia” DOD!

Liviule, ești tu sigur că nu te-au eliberat americanii …?”. Iar la întrebarea oricum retorică din 19 octombrie, tocmai ce a răspuns și Liviu Dragnea. Fostul ”lider maximo” îngenuncheat la condiția de eliberat condiționat cu alte câteva dosare DNA suflându-i în ceafă, inclusiv din instanță… Și cel pe care tocmai îl avertizam, în urmă cu doar o lună, că degeaba se mai schimonosește să recite pe sub mustață ”poezia DOD”. Pentru că, da, ”DOD pare a fi noua religie îmbrățișată de Liviu Dragnea după eliberarea sa din pușcărie. Mai ales că niciun serviciu secret românesc nu și-ar fi permis să joace de unul singur la acest nivel. Și să riște astfel o eliberare fără voie de la Stăpânire. Dar, băiat de la țară, Liviu Dragnea și-a ținut gura la suferință. Mai ales despre afacerile încheiate cu americanii în Israel și care au trezit până și invidia lui Iohannis. Așa că a fost eliberat! Astfel că Dragnea ar trebui să se închine zi și noapte nu la Irina Tănase, ci la Department of Defense!

Casa din Sibiu, ”fabrică de bani”

Mai ales că americanii nu doar că i-au dat drumul, dar au temperat și celelalte dosare care fără intervenția lor l-ar fi îngropat total până acum. Mai mult decât atât, pentru că i-au venit mințile la cap și a fost băiat ascultător pe Rahova – dar mai ales după! – Liviu Dragnea va beneficia și de asigurarea unui mic culoar pentru relansarea fie și parțială a carierei sale politice de suveranist. Singurul termen al acestei eliberări condiționate fiind respectarea cu sfințenie a punctajului primit de la DOD”! Ceea ce Liviu Dragnea a și făcut! Chiar în seara de 14 noiembrie.

Hopa, și familia Schmidt s-a mutat la Viena!

Când, în timp ce până și Cîțu deja ”decapa” la vedere eforturile lui Iohannis de a pune cum-necum la Palatul Victoria ceea ce a mai rămas de prin ”guvernul meu”, Liviu Dragnea a ieșit public ca să recite ”poezia” învățată pe de rost, ca un eliberat condiționat sârguincios ce este : ”Există o înțelegere ca după ce își termină mandatul de președinte Iohannis să devină prim-ministru și România să fie republică parlamentară”. Numai că o asemenea înțelegere nu există! Cum la fel nu există încă nici măcar vreo asigurare fermă dată lui Iohannis că se va putea ”retrage onorabil”, cu ”agoniseala” celor două mandate prezidențiale ”la purtător”. Astfel că dacă Iohannis forțează ”securizarea” banilor săi la Viena, atunci o face strict pe propriul risc!

Bancherul austriecilor

La fel după cum am dezvăluit că avocatul miliardaro – prezidențial Gheorghe Mușat – ”MIRON”, după numele conspirativ de ofițer activ de Securitate ! – este ”fabrica de bani a lui Iohannis”, tot la fel am remarcat și ”suspecta plasare de capital în bondurile verzi eliberate cu manta fondurilor mutuale și sub girul influentului bancher Steven van Groningen, ”mascota” protestelor din Piața Victoriei, în urmă cu oar câteva luni.

Libertatea costă!

Operațiune în valoare de 400,5 milioane lei, desfășurată sub girul exact acelui CEO al băncii care de atâta amar de vreme plătește o chirie mai mult decât generoasă familiei prezidențiale. Iar pentru cei care s-ar putea mira de ce ar avea la o adică șeful statului atâta încredere în Steven van Groningen, este suficient să reamintim că, la un anumit nivel al sistemului, acesta este deja cunoscut drept ”bancherul lui Iohannis”! Și chiar fostul chiriaș al președintelui.

Unul extrem de generos și care nu prea s-a uitat la bani atunci când oamenii săi au trebuit să negocieze ”prețul corect” pentru casa din strada Nicolae Bălcescu nr. 29, aflată în zona centrală a Sibiului. Cea cu ”beleaua penală”! Și în care, de peste 15 ani funcționează o filială a Raiffeisen Bank România. Bancherul austriecilor făcând și un straniu gest de mărinimie pentru proprietarul Klaus Iohannis. Astfel că Raiffeisen a propus de bună voie și nesilită de nimeni să mărească rata la 60.000 de euro anual, plătind în avans 180.000 euro! Adică banii înainte pentru trei ani! Și atunci cum să nu aibă și Iohannis încredere în van Groningen…? SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu