Așa o fi?

Așa o fi?

”Eroul de la Nasiriyah” a capitulat necondiționat! Executând orbește, așa cum este obișnuit un militar de carieră, ordinul comandantului suprem Klaus Iohannis. Astfel că ”negocierile” pentru împărțirea portofoliilor în cadrul noii coaliții guvernamentale au înregistrat și un adevărat record de non-combat. Culmea, tocmai la Ministerul Apărării Naționale… Acolo unde până și unii inițiați ai sistemului ar fi băgat mâna în foc că hegemonia iohannistă nici măcar nu poate fi pusă în discuție.

Gata, Iohannis și Ciucă au predat Armata

Iată însă că, ghinion, predarea Apărării către ”falanga social – democrată” din sistem s-a bifat fără nici cel mai mic comentariu din partea negociatorului șef Nicolae Ionel Ciucă. După cum nici ceilalți vicepreședinți ai Partidului Național Liberal nu au îndrăznit să își ridice barem ochii feciorelnici. Nici măcar atunci când au fost înștiințați că urmașul generalului Ciucă este nimeni altul decât profesorul Dîncu!

Ceea ce, în mod normal ar fi trebuit să provoace instant spume de furie la gura propagandei operative. Numai că, de această dată oamenii președintelui știau foarte bine că Armata este pierdută! Și că nu mai pot pune la îndoială decizia americană din cadrul unei discrete întâlniri într-un hotel central bucureștean, de acum aproape trei săptămâni. Atunci când diplomatul american prezent a transmis că SUA s-au convins de ”eficacitatea” anti – GRU a Direcției Generale de Informații a Armatei. Și că structura informativă considerată de elită a Ministerului Apărării trebuie reconstruită din temelii, pentru a se mai putea recupera ceva din terenul contrainformativ pierdut pe ”flancul estic”, în fața tot mai amenințătoarelor Informații Militare rusești.

Hăpău, cui lași tu oamenii DGIA?

Mai ales că DGIA este singurul serviciu secret românesc care are atribuții legale în desfășurarea de operațiuni anti – GRU, pe lângă ”fantomatica” Direcție anti-rusească a SIE. Însă cum ”putregaiul” fondurilor deturnate a penetrat deja toate structurile operative ale DGIA în parcă prea îndelungatul directorat al generalului Marian Hăpău s-a luat decizia că resetarea nu mai poate veni din interior. Astfel că ”buboiul” DGIA va fi ”spart”, dar din exterior! Și uite cum noul ministru al Apărării are deja pregătită lista cu viitorii consilieri care să preia din mers ingrata misiune de salvare a serviciului secret al Apărării.

Vin ”Pădurarii”!

Acesta este strigătul de disperare care a produs șoc și groază în rândurile ”Frăției Generalilor” de la DGIA. Până și cei mai loiali ofițeri ai generalului Hăpău conștientizând deja, după nominalizarea lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării Naționale, că zilele la comandă le sunt numărate. Mai ales că, din strictă camaraderie de sistem, șefilor DGIA li s-a transmis deja că li se acordă o ultimă șansă a ”retragerii onorabile”, prin trecerea în rezervă. Sau, dacă nu îndeplinesc condițiile pensionării, transferului lor la nivelul altor structuri operative ale Armatei, pentru a servi patria și de pe teren, nu doar din birouri.

Generalul Savu a semnat protocolul ”Marelui Șantaj”

Însă panica a pus stăpânire pe ”Happy DGIA” chiar în seara zilei de 22 noiembrie. Atunci când acestuia i s-a confirmat informația că Vasile Dîncu are deja la mapă lista cu noii consilieri care vor superviza activitatea DGIA în mandatul ministrului Vasile Dîncu. Iar absolut toți aceștia, indiferent de statutul de civili, ofițeri de informații, funcționari speciali sau detașați la alte instituții sunt cunoscuți în sistem ca făcând parte dintre ”lupii tineri” ai Serviciului Român de Informații. Astfel că strigătul de disperare ”Vin pădurarii” s-ar putea să fie ultimul pe care militarii să îl mai audă din gurile comandanților DGIA! Cei care, din păcate pentru întreaga securitate națională, au pus întreaga structură altădată de elită în genunchi, în fața dușmanului constituțional, GRU. ”Prețul corect” fiind fondurile operative ”tocate” pe tot felul de deconturi fictive…

Da, este adevărat! Se întorc acoperiții!

Cum însă o veste rea nu vine niciodată singură, oamenii lui Hăpău pot fi siguri că se confirmă și cea mai mare temere a lor. Astfel că, după ce că vor fi înlocuiți la comanda operativă a DGIA de nou veniții din pepiniera sereistă de cadre, se vor întoarce ”la matcă”și ”acoperiții” care au fost îndepărtați de generalul Hăpău! Și pentru ca acesta să nu își mai facă barem speranțe deșarte, deja pentru preluarea Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară se află în pole –position nume care îi provoacă frisoane generalului Hăpău. Fie și pentru simplul fapt că au plecat de la DGIA! Și atunci chiar știu unde să caute atât în ”contabilitatea operativă”, dar și în ”rapoartele” de spionaj făcute din birouri. Exact birourile alea în care se calcă pe picioare nevestele de generali și politicieni care încasează sporuri halucinante. În timp ce puținii ofițeri operativi aflați pe teren, pe urmele agenților GRU care zburdă prin România nu au mai beneficiat nici măcar de cele mai mici dotări tehnice.

Sima, după Savu!

De asemenea, o altă ”siguranță militară” este dată de schimbarea generalului Marian Sima. Numai că, ținând cont de serviciile aduse de acesta partenerilor americani și în special Forțelor pentru Operațiuni Speciale, ”creierul Armatei” ar putea fi lăsat să plece liniștit. Dar doar în privat… Acolo unde, de altfel se și spune că îl așteaptă fostul șef al DGIA, generalul Gheorghe Savu. Cel care, după venirea generalului Ciucă în fruntea MApN a fost ”plantat” să facă ”umbră” olandezilor de la Damen… Numai că descinderea comisarului european Breton la București nu este singura veste proastă penrtu generalul Savu.

”Creierul” Sima, băgat în adormire

Pentru că, da, contractul corvetelor va fi în sfârșit semnat cu Naval Group, ținând cont de noua ”paradigmă” politică, dar și geo-strategică. Numai că, dacă se întoarce la Contraspionajul Militar cine ”nu trebuie”, atunci chiar că deja devine mai mult decât inevitabilă ”scurgerea controlată” a Protocolului secret de colaborare informativă încheiat între Parchetul General și Ministerul Apărării Naționale, prin DGIA. Cel care a reprezentat cel mai teribil mijloc de șantaj asupra procurorilor și judecătorilor militari, în anii de prigoană ai statului paralel. Iar acest protocol a fost semnat de nimeni altul decât generalul Gheorghe Savu. Zis ”Gelu” de cunoscători. Prietenii știu de ce… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro