Așa o fi?

Așa o fi?

UPDATE: Drept la replică

MAE precizează că materialul publicat la 26 noiembrie 2021 pe site-ul dvs., cu titlul "Așa o fi?”, este o dezinformare tendențioasă, care include așa-zise informații despre activitatea MAE ce nu corespund în niciun fel realității, fiind de natură să aducă prejudicii morale serioase instituției noastre.

---

Materialul original:

Atât s-a umflat în pene Bogdan Aurescu cu închipuitul său rol de jucător geo-strategic și om indispensabil al Statelor Unite ale Americii pe ”flancul estic”, că din nou nu îi mai ajunge aerul din biroul de ministru de Externe. Acum, ce este drept, cam toți oamenii, fie ei simpli contribuabili, politicieni sau diplomați de ”talia” lui Aurescu au ”păsăricile” lor. Adevărata problemă intervenind însă când încep să le și hrănească...

Aurescu l-a învrăjbit pe Iohannis cu sistemul!

Lăsând însă orice glumă la o parte, ministrul de Externe continuă să testeze vigilența structurilor contrainformative prin încăpățânarea demnă de o cauză mai bună cu care se pretează la orice, doar pentru a își îndeplini cel mai mare vis al său. Cel de a deveni ambasadorul României la New York, la Organizația Națiunilor Unite.

Îl sapă pe Jinga!

Ambiție pe care am dezvăluit-o încă din 3 septembrie anul trecut! Atunci când dezvăluiam eforturile deloc diplomatice depuse de ministrul român pentru a ”săpa” poziția ambasadorului român la ONU, Ion Jinga. Însă cum acesta este extrem de apreciat în cel mai înalt for internațional, Aurescu a ajuns să propună inclusiv o ”rocadă nebună”, în urma căreia i-ar fi cedat lui Jinga chiar conducerea Ministerului Afacerilor Externe, doar pentru a putea pleca în locul acestuia la New York!

Ambasadorul Jinga la ONU, ”săpat” de Aurescu

Însă, ghinion, ambasadorul Jinga a tratat ”vrăjeala obosită” a lui Aurescu cu un nedisimulat ”sictir”, fie el și unul conform cutumei diplomatice. Astfel că pur și simplu nu a răspuns la ”oferta de nerefuzat” a fostului ucenic al lui Adrian Năstase.

”Vinde juma’ de țară”!

Numai că orgoliul incomensurabil al lui Aurescu nu s -a împiedicat de acest mic ”inconvenient”. Astfel că, dacă nu a putut cu vorba bună, ministrul de Externe a încercat pur și simplu să își cumpere postul mult râvnit de la New York. Ceea ce a atras și mai mult atenția structurilor noastre contrainformative, după cum avertizam în ”lovitura” din 11 februarie, atunci când titram chiar ” Preșul americanilor dă juma’ de Românie ca să plece la New York”! Astfel că, după ce ”dosul” lui Zuckerman nu a mai fost disponibil, ministrul român de Externe s-a mulțumit și cu cel al unui ”fake ambasador”.

Daniela Gitman, trasă după el de Cătălin Harnagea în ancheta RoAid

Astfel că Aurescu s-a grăbit ”să lingă clanța” Ambasadei SUA pentru a ”plusa” la ”foaia de parcurs” pe care i-a înmânat-o însărcinatului cu afaceri ad interim, David Muniz. Astfel că Aurescu a început să solicite SUA să ne trimită cât mai mulți militari americani, că doar statul român plătește! Apoi a făcut un lobby deșănțat pentru ca România să achite ”partea sa” – adică întreaga linie de credit de 7 miliarde dolari – pentru ”colaborarea civilă nucleară de la Cernavodă”! ”Bichonul” urlând în tot acest timp, ca din gură de șarpe, să se dea drumul la proiectul rutier Via Carpathia și mai ales la cel al ”culoarului” feroviar Rail2Sea, Gdansk – Constanța. Promițând, bineînțeles, că România își va plăti ”partea sa”, încă înainte ca să se pronunțe și celelalte state europene implicate…

Grindeanu, ”stop game”

Iar simțind că este momentul să se afirme din nou în fața ”stăpânilor”, doar-doar își vor aminti de el și ”pasiunea” sa deja ”bolnavă” pentru postul de la New York, Aurescu a încercat să își ”marcheze teritoriul” chiar înainte de formarea noului guvern. Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Aurescu i-a presat deja pe noii colegi de Cabinet să ”vândă” Portul Constanța unui ”ghem” de fonduri de investiții reprezentând întortocheatele interese americane.

Grindeanu nu vinde Portul Constanța!

Pentru că altfel nici Soarele nu ar mai răsări, nici Marea Neagră nu ne-ar mai despărți de ruși și, bineînțeles, nici el Aurescu nu va mai ajunge la New York. Ceea ce l-a făcut însă pe Sorin Grindeanu să riposteze de îndată, acesta declarând ”tam-nisam” că, atât timp cât va fi el ministrul Transporturilor, ”Portul Constanța nu se va vinde sub nicio formă”!

E groasă! S-a ajuns deja la Gitman!

Însă frenezia cu care Aurescu își pierde timpul cu această muncă de Sisif indică, după cum sună ”diagnosticul” inițiaților sistemului, disperarea sa că trebuie să plece până ce nu va fi prea târziu. Dar nu pentru a scăpa de neîntreruptul ”balamuc telenovelistic” cotidian dintre cele două ”Cabinete Doi” ale ministerului și care face deja deliciul diplomaților din Centrala MAE. Numai că serviciile nu uită și mai ales nu iartă că Aurescu le-a pus în cap Administrația Prezidențială, după ce acesta l-ar fi ”intoxicat” pe șeful statului că SRI și SIE nu l-ar fi informat despre ”vinderea Ardealului ungurilor”. Și uite cum, prin ”traficul” vânzării Portului Constanța, Aurescu nu a făcut decât să le ridice mingea la fileu celor care oricum îl ”marcaseră” încă de atunci. Drept urmare, Aurescu simte deja că poziția de ministru de Externe nu îi poate oferi imunitatea dorită după continuarea audierilor în ancheta RoAid. Acolo unde deja ”e groasă rău”, din moment ce procurorii DNA, puternic ”alimentați” informativ au ajuns deja la secretarul de stat Daniela Gitman. Iar după ce procurorii au solicitat oficial directorului RoAid, Cătălin Harnagea ordinele ministrului de Externe prin care au fost dispuse plățile granturilor pentru servicii considerate a fi unele ”fictive”, Aurescu chiar ar da orice pentru a se putea refugia la New York…

ULTIMA ORĂ! Iar cea mai bună dovadă că serviciile s-au pus în mișcare este ștergerea prafului de pe raportul contrainformativ privind racolarea unui înalt diplomat român de la chiar vârful MAE de către un serviciu de spionaj, cu numele de cod ”ARABELA”. La Praga… Deocamdată doar atât, să se știe că se știe…

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

2 Primele detalii despre uciderea pilotului rus

3 Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia / „Pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru”

4 Tace și face...

5 De citit...