Așa o fi?

Așa o fi?

Mai degrabă va fi Raed Arafat ”ejectat” din fruntea sistemului de urgență, decât Cornelia Nagy dată afară de la conducerea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate! Și asta spune totul despre influența încă neștirbită de care se bucură atât în clasa politică, dar și la nivelul sistemului, soția ambasadorului Ferdinand Nagy.

Liderii UDMR, zid în fața Corneliei Nagy

Mai ales că apartenența soțului la ”Frăția Amabasadorilor” din SIE nu este singurul pilon pe care se bazează imperiul financiar creat de președinta ONAC, după ce i s-a înmânat cea mai râvnită ”pușculiță” guvernamentală. După bugetul oricum supradimensionat primit încă de la înființare, ONAC având apoi, de-a lungul întregii perioade de pandemie, practic un buget nelimitat în ceea ce privește achizițiile medicale. Multe dintre ele extrem de controversate și care au condus inclusiv la deschiderea cu tam-tam-ul mediatic de rigoare a unor dosare DNA.

Ambasadorul Ferdinand Nagy, soțul ”reginei achizițiilor”

Numai că procurorii anticorupție și-au rupt dinții ”în beregata” ONAC la fel cuma  făcut-o și fostul premier Ludovic Orban, atunci când a încercat să umble la ”PFA”-ul Nagy. Astfel că surprinde cu atât mai mult ”atacul raider” declanșat zilele acestea pentru preluarea controlului ONAC, cu cât acesta este purtat ”în numele lui Ciucă al nostru”! Cel care se află totuși la Palatul Victoria doar cu voia UDMR-ului! Partid care mai bine renunță la ideea autonomiei, decât la Cornelia Nagy în fruntea ONAC!

ONAC nu e ANAF! Și nici ONPCSB!

Dar uite că, totuși, la nivelul ONAC tocmai ce asistăm la o surprinzătoare tentativă de ”puci” intern. Venit la ONAC în urmă cu trei ani de la ANAF, Dan Ioan Silviu dând deja semne că se comportă nu doar ca un veritabil director general, dar și că ”regina” Cornelia Nagy ar fi deja trasă pe linie moartă. Ceea ce rămâne totuși de văzut… Oricât de sigur ar fi pretendentul de sprijinul patern oferit de Ioan Ioan Florin.

A autorizat sau nu Ciucă ”Operațiunea ONAC”…?

Cel care la rândul său aspiră la președinția Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Pentru că, da, dacă fiul și tatăl preiau frâiele ONAC și ONPCSB, atunci chiar că generalul Ciucă le-a pus bocancul pe grumaz partenerilor de coaliție. Numai că, ținând cont fie și doar de rezistența UDMR, mai degrabă pare că premierul a declanșat un ”atac sinucigaș” pentru debarcarea Corneliei Nagy. Asta dacă, bineînțeles, generalul Ciucă știe și chiar a autorizat o asemenea operațiune… SURSA: National.ro/Cătălin Tache


Cornelia Nagy

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...