Așa o fi?

Așa o fi?

Da, știu, ți se împleticește limba în gură când trebuie să pronunți denumirea oficială a serviciului secret olandez AIVD! Numai că demnitarii statului român, funcționarii guvernamentali și chiar ofițerii serviciilor de informații s-ar putea să fie nevoiți să o învețe pe de rost! Mult mai repede decât își închipuie!

De aici conduce Rob Bertholee AIVD-ul olandez

Astfel că guvernanții de la Haga nu doar că ne arată ce înseamnă ”să fii cu adevărat mafiot” ținându-ne în afara Schengen în ciuda asigurărilor, promisiunilor și rugăminților restului liderilor europeni, dar acum și-au pus în cap să ”închidă cercul”, la Constanța! Astfel că deși sfârșitul lunii aprilie este termenul limită pentru semnarea contractului corvetelor cu câștigătorul definitiv al licitației internaționale, Naval Group din Franța, statul român s-a pus din nou ”capră” în fața AIVD-ului olandez! Cu tot cu președintele Iohannis, premierul Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dâncu și toate serviciile de informații la un loc! Bașca structurile contrainformative ale acestora! Acestea fiind neputincioase în a încerca să provoace o reacție cât de umilă, dar barem oficială a statului român în fața acestui veritabil ”atac raider” al AIVD. Însă partida pare să fi fost pierdută încă din primele zile de după ”COLECTIV”, odată cu instalarea guvernului tehnocrat.

Bosînceanu se ferește ca de tămâie să semneze contractul

Atunci când niciun demnitar al statului român nu a îndrăznit barem să deschidă ”plicul galben” cu raportul privind prezența mai multor agenți AIVD în clubul bucureștean, înaintea ”inexplicabilului” incendiu criminal care a creat un ”val emoțional național” fără precedent de la Mineriade încoace!

KGB-ul olandez!

Astfel mai este cunoscut serviciul olandez de spionaj după instalarea în fruntea sa a ”coșmarului” Rob Bertholee! Cel care a transformat AIVD-ul olandez într-un jucător agresiv pe ”piața globală de intelligence”. Ofițerii acoperiți ai AIVD având inclusiv ”tupeul obraznic” de a strica ”jocurile” CIA, GRU, BND sau DGSE peste tot în lume, acolo unde Rob Bertholee a decis că ”primează interesele economice olandeze”! Iar de departe, din acest punct de vedere, obsesia olandeză numărul unu rămâne Portul Constanța! Cel care, odată cu intrarea României în Spațiul Schengen ar provoca daune financiare însemnate principalei ”porți maritime” de intrare a mărfurilor extracomunitare în Uniunea Europeană, Rotterdam. Așa că ”milogeala” de peste un deceniu dusă de statul român nu a înduioșat AIVD-ul olandez.

Generalul Savu vrea să mute construcția corvetelor de la Constanța la Galați

Acum însă olandezii vor să pună cu totul mâna pe Constanța, după ce italienii s-au ținut tare și au refuzat să le predea necondiționat ”managementul” Portului Napoli. După care olandezii au pierdut și Portul Pireu, în fața chinezilor. Iar cum nici Galațiul și cu atât mai puțin Mangalia nu sunt totuși Constanța, AIVD a declanșat un război total pentru preluarea prin intermediari a Portului și Șantierului Naval! Un prim scop fiind blocarea cu orice preț a semnării contractului corvetelor Naval Group ce ar urma să fie construite la Șantierul Naval Constanța. Și redirecționarea contractului către șantierele companiei olandeze DAMEN.

Generalul Savu, DGIA și DAMEN

Cu Insula Șerpilor aflată deja sub controlul Armatei Roșii și Marea Neagră aflată la doar o bătălie de transformare într-un ”lac rusesc”, prioritatea absolută a statului român ar fi trebuit să fie asigurarea barem a unei minime forțe de patrulare maritimă. Cel puțin până la crearea unei forțe proprii de reacție rapidă. Însă până și ministrul Apărării se ferește ca de tămâie să se interese de stadiul negocierilor pentru semnarea contractului corvetelor, ”domn profesor” preferând doar să calculeze ”AMR”-ul până la sfârșitul lui Aprilie. În timp ce, după ce au pierdut tot ce se putea pierde în justiție, în dosarele prin care totuși au tras de timp doi ani de zile, olandeziii de la DAMEN au dat drumul teribilei mașinării de propagandă la care actualul ei director Gheorghe Savu se pricepe de minune. Nu de alta, dar acesta este același Gheorghe Savu care a condus Direcția Generală de Informații a Armatei înainte de Marian Hăpău. Generalul ”cu Băsescu în suflet” aflat la conducerea serviciului secret al Ministerului Apărării și de acolo a sărit direct ”în barca” unei companii străine care vrea să semneze un contract de 4,2 miliarde euro cu… Ministerul Apărării! Acesta reușind remarcabila performanță de a îl convinge pe ”miliardarul sistemului” Gheorghe Bosînceanu să refuze semnarea contractului gata câștigat! Și implicit ”facturarea” câtorva zeci de milioane de euro, doar într-o primă fază! Bosînceanu, omul despre care se spune că îi ”spală banii lui Băsescu în Insulele Marshall” băgându-și capul în nisipul Ciprului, în timp ce pentru el vorbește doar Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Iar panica celor care cred că deja România nu este decât ”colonia” Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst și drept urmare nu este bine să supere ”stăpânul” AIVD a fost activată de o informație de ultimă oră. Cea că MApN ar putea beneficia de o ofertă chiar de nerefuzat! Și până la lansarea la apă a corvetelor multirol contractate, militarii Forțelor Navale să poată patrula în Marea Neagră la bordul a două nave franceze pe deplin operaționale și dotate cu rachete. Fregata antiaeriană ”Jean Bart” și fregata antisubmarin ”Latouche – Treville”. Cele care, după cum bine o știe și partea română, pot fi oricând deturnate din drumul spre Grecia și în maxim șase luni să fie puse în dispozitiv de luptă, pentru a apăra Litoralul Românesc! Cu o garanție de încă 20 de ani! Timp în care poate semnăm totuși și noi „contractul corvetelor”! Dacă ne lasă AIVD-ul olandez, bineînțeles…

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante