Așa o fi?

Așa o fi?

Nu mai este seară în care, din studioul Antenei 3, psihoza războiului nuclear să nu fie întreținută cu o fervoare propagandistică mai ceva decât la Revoluție și Mineriade la un loc. Iar privitorul de rând chiar nu are cum să nu ”pună botul”, atunci când invitații din platou sunt ”fostul șef SIE, Cătălin Harnagea”, ”fostul șef SRI, Costin Georgescu”, ” fostul ministru al Apărării, Cornel Dobrițoiu”, ” fostul șef al Marelui Stat Major, generalul Eugen Bădălan” și mai ales ”fostul comandant NATO, generalul Mircea Mîndrescu”.

Psihoza ”valizei nucleare”, propagată la Antena 3

Cel care, de la izbucnirea războiului din Ucraina a apărut ca din ”neant” în spațiul public. Și s-a lipit ”ca marca de scrisoare” de emisiunile în care românii sunt supuși unei presiuni psihice deja greu de suportat. Mai ales după pandemie… Și atunci când campania este promovată de tot felul de astfel de șefi de servicii secrete, ai Ministerului Apărării sau chiar comandanți NATO! Toți ”molfăind” în gură aceleași ”teze” aduse în discuție de generalul Mîndrescu… Despre cum pregătește Putin rachetele hypersonice care vor rade de pe suprafața pământului totul în jur, despre minele care vor dinamita Marea Neagră, despre aducerea în Ucraina, prin ”poduri aeriene” militare de nelimitate trupe din Siberia…

Și, de câteva zile, mai ales despre ”valiza nucleară” de care Vladimir Putin ar fi nedespărțit. Iar toți ceilalți invitați repetă ”papagalicește” cam tot ceea ce propagă ”fostul comandant NATO” ajuns un fel de Bianca Drăgușanu, nelipsit din studiourile TV. Dar care, spre deosebire de restul ”idioților utili” care îi iau vorbele din gură, generalul Mîndrescu pare a ști ce face. Și chiar a îndeplini astfel o misiune operativă bine pusă la punct. Ca și trecutul său profesional mai puțin știut. Pentru că generalul Mîndrescu nu este doar ”fostul șef al Colegiului Național de Apărare” și ”fost comandant NATO”…

Avem nota contrainformativă!

Niciunul dintre generalii care îl aprobă orbește pe Mîndrescu prin studiourile TV nu își pune problema că, oricât de ”radicalizat” ai fi, tot nu poți crede varianta cu ”bodyguardul lui Putin” și ”valiza nucleară” pe care acesta o poartă la vedere, de fiecare dată. Fie și pentru simplul fapt că dintre toate gărzile de corp ale președintelui rus, posesorul ”valizei nucleare” este de departe cel mai impresionant din punct de vedere fizic. Ceea ce, așa după cum o cere cutuma gărzilor demnitarilor, de la Service Secret și până la SPP, un astfel de ofițer de protecție este special ales pentru ca să poarte ”valiza antiglonț”.

”Moș Teacă” Dobrițoiu și generalul Bădălan par niște simpli ”idioți utili”

Cea care se desface prin apăsarea unui buton și asigură o protecție antiglonț dacă se trage asupra obiectivului. ”Amănunt” banal, pe care l-ar fi putut explica ”rezerviștilor” lui Mîndrescu absolut orice SPP-ist cu o minimă experiență. Dar nu… Românii sunt ținuți acum în psihoza apăsării butonului nuclear în orice clipă… De parcă generalul Mîndrescu ar fi un adevărat profesionist al ”diversiunii militare”… Și chiar este! De fapt chiar cel mai bun specialist în domeniu cu care s-ar putea mândri Direcția Generală de Informații a Armatei! După cum reiese din ”nota contrainformativă” intrată în posesia noastră!

Psihologie militară… Artă operativă… Misiuni speciale…

Principalele ”borne” ale carierei militare a generalului Mircea Mîndrescu sunt cu adevărat impresionante… Șef Secție relații militare bilaterale/ Direcția integrare euroatlantică și relații militare internaționale… Consilier pentru apărare/ Misiunea României la NATO… Șef Birou inițiative cooperare NATO/ Direcția politici de apărare… Șef al Colegiului Național de Apărare… Șef de Stat Major al Componentei operaționale terestre/ Statul Major General… Comandant organizație NATO din Structura Centrală de Comandă a NATO… Comandant al NATO Joint Analysis and Lessons Learned Center, Lisabona, Portugalia… Locțiitor al comandantului Componentei operaționale terestre/ Statul Major al Forțelor Terestre… Șef Direcție planificare strategică/ Statul Major General…

Printre disciplinele studiate și aplicate în toate aceste funcții la loc de cinste aflându-se psihologia militară, arta operativă, analiza și lecțiile învățate, jocuri de război la nivel de teatru de operații.

404… 500… Buzău…

O pregătire pentru care cu adevărat l-ar invidia orice ofițer de Informații Militare. Și cu a cărui școlarizare inclusiv externă ar trebui să se mândrească până și Direcția Generală de Informații a Armatei. Mai ales că, până să ajungă general și comandant al unei structuri NATO de ”Analiză și Lecții Învățate”, Mîndrescu a urmat între 1981 și 1984 Școala Militară de Ofițeri Activi de Transmisiuni, o adevărată pepinieră recunoscută a DGIA de când lumea și pământul… În 1987 devenea comandant de companie iar între 1989 și 1991 obținea Diploma de licență în Știință Militară. Între 1997 și 1999 a fost Șef de stat major (primul locțiitor al comandantului)/Batalionul 500 Misiuni Speciale/ Comandamentul Trupelor de Parașutiști. Iar pe 01.08.1999 era împuternicit comandant al Batalionului 500 Misiuni Speciale. Celebru Batalion 500 de la Buzău… Considerat în sistem continuatorul și mai celebrului Batalion 404 ”Cercetare – Diversiune” Parașutiști Buzău al Informațiilor Militare. Temuții ”spioni parașutiști ai colonelului Truțulescu” care, la izbucnirea Revoluției de la Timișoara au fost trimiși să se infilitreze și să îi ”anihileze” pe capii mișcării populare. Misiunea lor fiind suspendată doar odată cu sinuciderea generalului Vasile Milea.

Numai că legenda Batalionului 404 Parașutiști Buzău a rămas… Ca și cea a Batalionului 500 Misiuni Speciale Parașutiști Buzău, condus de generalul Mîndrescu. Cel care astfel este greu de crezut că poate ”debita” acum astfel de ”gogorițe propagandistice” ca ”valiza nucleară” a lui Putin din lipsă de profesionalism. Precum colegul de platou ”Moș Teacă” Dobrițoiu. Sau celălalt general condamnat pentru fapte de corupție, Eugen Bădălan. Pentru că dacă nici generalul Mîndrescu nu se mai pricepe la ”Cercetare – Diversiune sau ”Misiuni Speciale”, ”Arta Operativă” sau ”Analize Militare”, atunci chiar nimeni nu o mai face. Numai că, înainte de începerea războiului din Ucraina, într-o dezbatere strategică pentru inițiații sistemului, același general Mîndrescu se declara un adept convins al impunerii ”PAX AMERICANA” în numele ”Intereselor Prioritare ale României”.

Așa că, înainte de a ”zugrăvi buncărul” de la subsolul blocului când îl ascultați pe generalul Mîndrescu la Antena 3, nu uitați de specializarea acestuia. Și de faptul că a condus Batalionul 500 Misiuni Speciale… Urmașul Batalionul 404 Cercetare Diversiune…


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”