Așa o fi?

Așa o fi?

Miza numirii lui Florin Barbu, zis „Busi”, în fruntea ministerului Agriculturii: familia secretarului general PSD Paul Stănescu, protectorul lui „Busi”, este acționară la al doilea mare beneficiar de subvenții agricole, scrie defapt.ro .

Florin Barbu a fost omul de încredere al lui Darius Vâlcov, iar acum face parte din gruparea Paul Stănescu.

Și Adrian Chesnoiu, un fost polițist care a ajuns ministru al Agriculturii în guvernul Cicuă, era tot din Olt, fieful lui Paul Stănescu. El a fost însă trimis în judecată de DNA și a demisionat de la Agricultură.

Publicația Economica arată că, brusc, fermele la care este acționar Alexandru Ștefan Stănescu au ajuns într-un singur an pe poziția a doua și respectiv a patra în clasamentul celor mai mari exploatații agricole din România.

„Stănescu este asociat la Ecologic Danube SRL și Biodelta Resurse SRL din Tulcea, companii care au reușit într-un singur an să urce până pe poziția a doua și respectiv a patra în topul APIA (…) În 2022, Ecologic Danube S.R.L și Biodelta Resurse S.R.L nu erau printre primii zece exploatatori de terenuri arabile, scrie Economica, estimând că cele două firme exploatează circa 40.000 de hectare.

„Potrivit unei informări a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) remisă la solicitarea Agerpres, în anul 2020 Ecologic Danube S.R.L. a concesionat în zonele Şontea-Fortuna, Holbina-Dranov şi Gorgova-Uzlina cea mai mare suprafaţă, respectiv 15.908 hectare de stuf în zonele Şontea-Fortuna, Holbina-Dranov şi Gorgova-Uzlina.

De asemenea, cele mai multe contracte, respectiv cinci, au fost semnate cu societatea Biodelta Resurse SRL şi vizează o suprafaţă totală de 14.486 de hectare în zonele Matiţa-Merhei, Magearu, Roşu-Puiu-Împuţita, cordonul litoral al Mării Negre şi Erenciuc.

Potrivit termene.ro, Ecologic Danube este deținută de trei persoane fizice, dintre care și Stănescu Ștefan Alexandru, din Vișina, Olt (16,7%). Ceilalți asociați la Ecologic Danube S.R.L sunt Nicu Anagnoste (45,6%) și Ionuț Aldesi (1,4%). Restul părților sociale aparțin Restart Premium SRL (28,9%), MB Alenka Building SRL (3,6%), TTC Bio Resurse SRL, Leverage Project SRL (1,45%) și Filoxenia MSP SRL.

Restart Premium S.R.L. este controlată în totalitate de antreprenoarea Iscru Marinela”, mai arată Economica.

Crescut de Vâlcov, recuperat de Paul Stănescu

Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, a ajuns ministru al Agriculturii cu sprijinul secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Barbu a fost director în Primăria Slatina pe vremea când instituția era condusă de Darius Vâlcov. În 2014, a ajuns, cu susținerea PSD, la conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. La acel moment, protectorul său politic, Vâlcov, era ministru de Finanțe. Florin Barbu și-a menținut funcția la ANIF până în 2020.

În 2021, 60m.ro susținea că ex-șeful ANIF și-ar fi ascuns averea pe numele părinților. În 2018, aceștia ar fi cumpărat șapte terenuri lângă comuna Milcov, din Olt, deși ambii sunt pensionari.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?