Așa o fi?

Așa o fi?

Șeful Camerei Deputaților, interlopul Alfred Simonis, aliatul USR în Primăria Timișoara spală milioane de euro cash prin imobiliare și formează un grup infracțional la vârful statului împreună cu oamenii de la vârful PSD. Alfred Simonis s-a pronunțat deja în privința preferințelor electorale anunțând că îl va susține pe Dominic Fritz pentru un nou mandat la funcția de edil al Timișoarei, iar PSD Timișoara va nominaliza un pierzător în această cursă electorală din 2024. PSD e pe blat cu Fritz la Timișoara, cu Coliban la Brașov, cu Nicușor la București, Mihaiu la Sectorul 2 și Viziteu la Bacău, lucru de care votanții USR nu au habar. USR iubește maxim ciuma roșie și face combinații cu ea la drumul mare, scrie anchetatorii.ro .

Un hoț de buzunare pe role e șef la Camera Deputaților și un gonaci al lui Hayssam stă în capul mesei

În urma publicării primei părți ( AICI ) despre averea secretă a interlopului Alfred Simonis mai mulți cetățeni și jurnaliști timișoreni ne-au livrat informații despre activitatea infracțională a acestuia precum și despre trecutul său murdar ținut la secret. În schimbul promisiunii oferite lui Adrian Cionca că va obține un post de deputat pe listele PSD, Alfred Simonis a primit mită mai multe case. Într-o altă anchetă v-am arătat asocierea dintre Miță Ciolacu nepotul premierului, soția lui Cionca și Teodora Grindeanu, soția ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. AICI

Banii furați de Ciorbă, soțul Laurei Vicol, prin grupul NORDIS unde au dat țepe de sute de milioane de euro sunt spălați de Alfred Simonis și fratele său Bilă prin imobiliare în Timișoara, Moșnița Nouă și Giroc. Laura Vicol este fosta colegă de clasă a interlopului Horia Constantinescu, șeful ANPC și pușculița PSD, omul care jefuiește mediul de afaceri din România. Horia Constantinescu își investește banii furați în imobiliare împreună cu familia Năstase și diferiți proxeneți și cămătari din Constanța.

Fredy și Bilă Familia Simonis

Alfred Simonis a fost hoț de portofele pe role în Germania și în Franța (Paris), el cu fratele lui Gerald zis Bilă în lumea interlopă. Alfred Simonis s-a întors primul în țară, iar fratele lui Bilă a mai rămas să îi trimită bani din jafurile organizate pe teritoriul Franței. Având la dispoziție sume importante de bani și-au început afacerile în zona imobiliară. Socrul lui taie pădurile de mulți ani în Caraș Severin pe înțelegere cu cei de la direcția silvică.

Alfred Simonis a dat bani prin PNDL 2 să se facă apă și canalizare pe terenuri agricole prin primăria Moșnița Nouă, pe combinație cu primarul de acolo. În momentul de față sunt certați în urma unei dispute pe bani. Alfred Simonis este implicat și în mafia păcănelor fiind cunoscut faptul că au dat o lege cu dedicație pentru marile companii din domeniu, astfel au primit mită pentru campania electorală din 2024 sume de ordinul zecilor de milioane de euro(fondul de la ONJN pentru ONG-uri). Conexiunea cu Mișu Pricopsitu și Codin Maticiuc, alias Poponeț, scribul lui Nuțu Cămătaru.

Fredy, Ciolacu, Poponeț

Fratele Gerald, zis Bilă, este cunoscut pentru amenințările cu moartea la adresa rivalilor politici atât ai săi cât și ai fratelui Alfred. De asemenea, Bilă este bine conectat la lumea interlopă din Timișoara și își face vacanțele împreună cu diferiți mafioți cunoscuți la nivel local.

Alfred Simonis – Elena Simonis

Rețeaua lui Alfred Simonis

În rețeaua infracțională a șefului Camerei Deputaților apar mai multe personaje:

  1. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor – nașul familiei Simonis Alfred
  2. Simonis Gerald – frate, consilier local Moșnița Nouă, derulează afaceri imobiliare
  3. Simonis Elena – soție, implicată în afaceri imobiliare
  4. Mitocariu Gheorghiță – cumnat, implicat în finanțarea PSD cu 445.000 de lei, tranzacții imobiliare cu Simonis Alfred, fost consilier parlamentar la Marius Budăi
  5. Boca Vlad Antonio – cumnatul lui Simonis Gerald, a finanțat PSD cu suma de 290.000 de lei
  6. Huțan Camelia – nașa familiei, fost consilier la Alfred Simonis, implicată în scandalul fondurilor europene prin Maxor Consulting
  7. Popovici Nicolae Cristian, frate vitreg implicat în consilii de administrație la companii de stat

Implicarea lui Alfred Simonis în escrocherii cu fonduri europene

Numele lui Simonis Alfred este legat și de o escrocherie cu fonduri europene. Conform unei investigații jurnalistice, companiile MAXOR CONSULTING și ATHOS TOTAL CONSULTING au obținut 40 de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, cu valoare totală de peste 500 de mii de euro. Numai Voineag nu vede escrocheriile clanului mafiot Grindeanu, Simonis, Ciolacu, Vicol, Neacșu și Constantinescu.

Sumele au fost obținute prin achziție directă, de la primării din județele Tulcea, Constanța, Vaslui și un spital din județul Timiș, prin programe europene. MAXOR CONSULTING este deținută de Huțan Camelia Veronica, prietenă cu Simonis Elena, nașa de cununie a acesteia și consilier la cabinetul parlamentar al lui Alfred Simonis. Anterior angajării în funcția de consilier parlamentar, Huțan Camelia a fost casnică.

Sursa Foto: Info Sud Est/ Camelia Huțan i-a cununat pe soții Simonis (foto stânga). Camelia Huțan, în vacanță cu verișoara ei Dorica Pop

ATHOS TOTAL CONSULTING este controlată de POP RAMONA DORICA, verișoară cu HUȚAN CAMELIA și prietenă cu familia Simonis. Înainte de implicarea în consultanță IT, Pop Ramona Dorica a fost angajată la firme de catering și fabricarea produselor de panificație și patiserie. Pop Ramona Rodica și Huțan Camelia Veronica au fost interpusele lui Alfred Simonis în escrocheria cu fonduri europene de peste 500 de mii de euro.

În urma publicării investigației jurnalistice Huțan Camelia a demisionat din funcția de consilier parlamentar la cabinetul lui Simonis Alfred.

Finanțarea PSD din bani negri

În activitatea de finanțare a campaniei electorale din anul 2020 a PSD, Simonis Alfred a implicat rudele apropiate pentru acordarea de împrumuturi partidului.

Mitocariu Gheorghiță a finanțat Partidul Social Democrat cu suma de 445.000 lei.

Conform raportărilor publice, Boca Vlad Antonio a acordat PSD un împrumut în valoare de 290.000 lei. La data faptelor, în anul 2019, Boca Vlad Antonio, a fost elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara și este frate cu Boca Paula Roberta, partenera de viață a lui Simonis Gerald, alias Bilă. Ulterior acesta a devenit consilier parlamentar la cabinetul deputatului Marius Budăi, în prezent fiind consilier debutant în cadrul DSVSA Timiș.

Finanțarea campaniei electorale a PSD prin interpuși și utilizarea neamurilor în escrocheria cu fonduri europene ne arată adevărata față a interlopului Simonis Alfred.

Cine este fratele vitreg al șefului Camerei Deputaților

Popovici Nicolae Cristian este fratele lui Simonis Alfred. Evoluția profesională a lui Popovici Nicolae Cristian este strâns legată de pozițiile ocupate de Simonis Alfred începând cu anul 2014, astfel;

Între anii 2014-2016 a ocupat poziția de coordonator departament dezvoltare și investiții în cadrul Aeroportului Internțional Timișoara unde Simonis Alfred a fost director. În perioada 2016-2018 a ocupat poziția de referent de specialitate la SMART SA, unde Simonis Alfred a fost direct de sucursală înainte ca acesta să câștige primul său mandat de parlamentar.

Popovici Nicolae Cristian (3)- Simonis Georgeta (4)stânga

Începând cu anul 2019, Popovici Nicolae Cristian, ocupa poziții în diverse societăți cu capital de stat, precum SMART SA, CFR Călători SA, Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR, Conversmin SA, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE SA și ANCOM.

Este evident că participarea lui Popovici Nicolae Cristian în consiliile de administrație sau conducerea executivă a societăților cu capital de stat enumerate se datorează poziției politice a lui Simonis Alfred și a nașului acestuia Sorin Grindeanu. Popovici Nicolae Cristian este implicat și în afacerile imobiliare din Moșnița Nouă unde a construit o clădire cu două apartamente împreună cu Haidbach Andrei, prietenul și partenerul lui Simonis Gerald așa cum rezultă din Hotărârea nr. 201/2017 a Consiliului Local Moșnița Nouă.

Soția lui Popovici Nicolae Cristian, Popovici Claudia este angajată în calitate de consilier la Autoritatea Electorală Permanentă Timiș.

Popovici Nicolae Cristian – Popovici Claudia

Fredy Simonis își ascunde averea, nu doar pe numele rudelor, ci și la vedere

Tupeul nemărginit al acestui interlop ajuns șef al Camerei Deputaților este de a nu-și declara nici măcar ca are în ograda proprie, ce este la vedere și se poate vedea și din satelit, numai ANI nu vede, nu aude și nu știe.

  1. Casa care este declarată în declarația de avere din 2019, cu 258 mp. Fară nicio anexă, garaj sau piscină.
  2. În toate declarațiile de avere până în anul curent, nu a declarat anexa, garajul sau piscina.
  3. Garajul, piscina și anexa sunt construite fără autorizație de construcție, după cum se vede și pe Eterra, unde există baza grafica cu tot ce este intabulat la zi sau în cartea funciară.
  4. Pe imaginile satelitare, Google Earth, aceste construcții apar din 2017, conform imaginilor construcțiile însumate sunt încă odată suprafața casei.
  5. Din 2017 până în prezent, Fredy Simonis și-a ascuns contrucțiile nedeclarând pentru plata impozitelor datorate către bugetul local al comunei Moșnița.
  6. Din 2017 până în prezent, declarațiile de avere sunt mincinoase, trebuiau declarate construcțiile cu mențiune neintabulate/needificate în cf etc.
  7. Acoperișul garajului, o extensie de prin 2019-2020 (conform imagini satelitare), este construit pe domeniul public, ilegal fără autorizație.
  8. A încălcat normele de urbanism, pe acel teren a construit mai mult de 30-35%, cât prevede POT-ul.
  9. ANI are obligația să se autosesize pentru fals în declarațiile de avere.
  10. Toate veniturile declarate în declarațiile de avere din ultimii 10 ani, nu acoperă construcțiile de pe proprietatea sa, cu acte și fără acte, nemaivorbind de alte zeci ce complexe imobiliare ridicate din bani negri.
Cele două case deținute de Alfred Simonis

Pe casa lui Alfred Simonis aflată în constructie, apar două cărți funciare pe numele Simonis Georgeta CF 406935 și CF 406956, iar o carte funciara pe societatea Global Reconssim CF 423965, unde acționari sunt soția Elena Simonis și fratele Gerald Simonis. În realitate au ascuns imensa proprietate de teren și construcțile, pe mama sa și o firmă.

Simonis Georgeta – Alfred Simonis

Dacă ar fi întrebat de ANI, Fredy va spune că nu e casa lui sau că e de vânzare ori e a fratelui Gerald.
Gerald își construiește casa personala pe strada Grădinilor din Moșnița Noua, dar toată lumea știe că este casa lui Simonis Alfred. Este foarte aproape de casa în care locuiește actualmente.

Împrejmuirea ilegală a domeniului public stradal, în CF și pe Eterra se vede clar forma parcelei 406956, iar în poza din dronă, gardul este executat drept introducând în interiorul proprietății și teren din domeniul public stradal, aferent CF 406860 Zona verde împrejmuită ilegal, fără autorizație de construcție, încălcând regulamentul de urbanism. Mai avem un CF cu numărul 424414 pe compania Bogrum SUN, unde ar urma să se construiască un nou imobil.

BOGRUM SUN – SIMONIS GEORGETA – GLOBAL RECONSSIM

Litigii

La capitolul litigii, Simonis Alfred este înregistrat ca parte într-un număr de trei dosare civile aflate pe rolul instanțelor de judecată, respectiv 2970/290/2021, 34198/325/2019 și 4225/30/2020. În dosarul 2970/290/2021 înregistrat la Judecătoria Reșița, Simonis Alfred are calitatea de Pârât în contradictoriu cu reclamantul Dunca Romeo Dan, președintele CJ Caraș Severin. Dunca Romeo Dan a inițiat acțiunea în instanță în urma unui atac politic al lui Simonis Alfred care a declarat că județul Caraș Severin a fost devalizat de șeful CJ care conduce un grup infracțional organizat. Acțiunea a fost stinsă prin retragerea plângerii în urma scuzelor formulate de Simonis Alfred.

La dosarul numărul 34198/325/2019 înregistrat la Judecătoria Timișoara având ca obiect pretenții, Simonis Alfred are calitatea de reclamant în contradictoriu cu Touring Europabus România SRL. La data de 17.07.2020, instanța a admis acțiunea și a sispus obligarea Touring Europabus România SRL la plata sumei de 1134 euro către Simonis Alfred.

Dosarul 4225/30/2020 înregistrat la Curtea de Apel Timișoara are ca obiect contestație la legea electorală ca urmare a plângerii formulate de petentul Todiroaie Ioan în contradictoriu cu biroul Electoral Județean Timiș, Partidul Social Democrat și candidații la alegerile parlamentare ale PSD, inclusiv Simonis Alfred. La data de 03.11.2020 , instanța a respins plângerea.

Va urma!


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”