Așa să fie? Tudose: Toader a prezentat punctul său de vedere, până la a vorbi despre legile justiției e cale lungă

Așa să fie? Tudose: Toader a prezentat punctul său de vedere, până la a vorbi despre legile justiției e cale lungă

Așa să fie? Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, că ministrul justiției, Tudorel Toader, a prezentat punctul său de vedere cu privire la proiectul privind modificarea legilor justiției, însă este "o cale lungă" până când acesta va fi aprobat.

"Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieșit într-o conferință și a prezentat ceea ce a reieșit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicați. De aici până la a vorbi despre legile justiției e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească niște avize, de la CSM, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv, iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în guvern. Acolo vom lua o decizie în funcție de poziția publică exprimată de către români, de (...) tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e", a declarat Tudose la Antena 3.

Totodată, șeful Executivului a precizat că legile justiției vor fi modificate printr-un proiect de lege, și nu printr-o ordonanță de urgență.

"Eu cred că în câteva săptămâni. (...) Consiliul Suprem al Magistraturii va da aviz, că e pozitiv, că e negativ, că e cu observații, să-l vedem. Între timp, trăim într-o democrație exemplară, toată lumea se manifestă, și nu-s deloc ironic, toată lumea se manifestă, toată lumea își spune păsul. Este absolut în regulă, ne va ajuta să ne facem o imagine, o idee despre ceea ce dorește țara. Pe baza acestei imagini, a acestei transparențe, vom lua și noi o decizie în guvern și vă asigur că va fi ziua, nu noaptea. (...) Va fi un proiect de lege care va fi trimis la Parlament. Am spus-o la învestitură, că n-o să vedeți ordonanțe pe această temă în acest guvern", a spus Tudose.

Întrebat dacă șeful statului ar trebui scos din procedura de numire a procurorilor-șefi, șeful Guvernului a spus că nu dorește să se antepronunțe.

"Dați-mi voie să nu mă pronunț înainte, să așteptăm dezbaterile, fiindcă a mă antepronunța înseamnă că deja eu am luat o decizie înainte ca toată lumea să-și spună opinia. Haideți să mai avem un pic de răbdare", a mai afirmat Tudose.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”