ASA Târgu Mureș anunță intrarea în insolvență și renunță la participarea în competițiile europene

ASA Târgu Mureș anunță intrarea în insolvență și renunță la participarea în competițiile europene

Clubul ASA Târgu Mureș a anunțat, miercuri seara, într-un comunicat de presă, că din cauza greutăților materiale generate de blocarea conturilor se vede obligată să intre în insolvență și să refuze eventuala participare în competițiile europene, în sezonul viitor, fără însă a-și înceta activitatea.

''Din iulie 2015, ASA Târgu Mureș are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluție a echipei. Și cei care ne critică, și cei care ne laudă, cu toții sunt conștienți de faptul că alta ar fi fost situația și evoluția clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formației noastre, dar care sunt blocați până la finalul procesului prin care ASA dorește să își dovedească nevinovăția (...) Acum însă, neputând accesa acești bani, suntem forțați să renunțăm la participarea clubului în competițiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de insolvență și reorganizare (ceea ce nu înseamnă oprirea activității !)'', se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul clubului.

Potrivit documentului, clubul ASA Târgu Mureș a subliniat că își propune o perioadă de maxim 3 ani în care să găsească soluții viabile care să evite falimentul și să păstreze echipa în primul eșalon fotbalistic al țării.

''Este un moment greu, regretabil, dar și un moment de mobilizare a echipei și a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate. Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi: plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuții individuale cu toți jucătorii, pentru găsirea unor soluții de compromis cu fiecare dintre ei; reorganizarea echipei și a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF și terți, conform legislației din România'', mai precizează comunicatul.

Conducerea clubului a mai afirmat că ASA Târgu Mureș traversează o situație dificilă, dar că acest lucru nu o împiedică să se adreseze suporterilor, iubitorilor de fotbal și întregii echipe, ''cu sinceritate, transparență și asumare' și a dat asigurări că nimeni nu și-a însușit niciun leu din conturile echipei.

''Așa cum toată lumea știe, după 30 de ani, Târgu Mureșul are din nou echipă de fotbal în Liga 1, o echipă ce este vicecampioană a României, a câștigat Supercupa României și este în continuare printre primele echipe ale țării. Cu toate acestea însă, trebuie să recunoaștem că în aceste momente situația clubului este deosebit de grea, știut fiind faptul că performanțele sunt legate direct de o bună finanțare (...) În acest context, răspunzând celor care și-au făcut o obișnuință din a ataca și de a murdări zilnic echipa (afirmând vehement că "s-au comis ilegalități") le transmitem că nici un leu nu a dispărut din banii echipei, nici un leu nu a fost însușit ilegal de nimeni, cei 7.000.000 de lei sunt blocați în conturi, urmând ca instanțele competente, la finalul procesului, să decidă asupra destinației lor', se mai susține în document.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...