Asasinat Hariri: SUA salută condamnarea unui presupus membru al Hezbollah

Asasinat Hariri: SUA salută condamnarea unui presupus membru al Hezbollah

Statele Unite ale Americii au ''salutat'' marţi condamnarea unui presupus membru al Hezbollah, Salim Ayyash, pentru asasinarea fostului premier libanez Rafik Hariri, decizie anunţată de Tribunalul special pentru Liban (TSL), relatează AFP.

''Condamnarea lui Ayyash ajută la confirmarea a ceea ce lumea recunoaşte din ce în ce mai mult: că Hezbollah şi membrii săi nu sunt apărători ai Libanului aşa cum pretind ei, ci formează o organizaţie teroristă al cărei obiectiv este promovarea proiectelor sectare nefaste ale Iranului '', a declarat secretarul de stat american, Mike Pompeo, potrivit unui comunicat.

TSL a condamnat un presupus membru al grupării şiite Hezbollah pentru conspiraţie în vederea uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri într-un atentat cu bombă din 2005 care a dus la ani de confruntări între forţele politice rivale din Liban, notează Reuters, AFP şi dpa. Instanţa ONU a decis că există dovezi insuficiente împotriva celorlalţi trei inculpaţi pentru complicitate în atentatul cu bombă şi ei au fost achitaţi.

Asasinarea lui Hariri a aruncat Libanul în ceea ce a fost perceput drept criza cea mai gravă a ţării de după război, ducând la ani de confruntări între forţe politice rivale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?