Asia fierbe: China a arestat un fotbalist sud-coreean. Detaliile unui scandal uriaș

Asia fierbe: China a arestat un fotbalist sud-coreean. Detaliile unui scandal uriaș

Autorităţile chineze au confirmat arestarea fotbalistului sud-coreean, Jun-ho Son, în legătură cu un caz de corupţie, informează BBC. Son, care joacă în Superliga chineză la formaţia Shandong Taishan, se află în custodia poliţiei din provincia Liaoning, a anunţat Ministerul de Externe al Chinei.

Son Jun-Ho, prins într-un scandal de corupție

Internaţionalul sud-coreean, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinut, vineri, pe aeroportul din Shanghai, în timp ce se pregătea să părăsească China, potrivit presei sud-coreene. Informaţiile despre reţinerea lui Son vin pe fondul unei reprimări concertate a corupţiei şi a trucării de meciuri în fotbalul chinez, subliniază BBC.

Diplomaţii din Coreea de Sud urmează să se întâlnească cu Jun-ho Son ''pentru a afla cu exactitate acuzaţiile" care i se aduc, conform agenţiei Yonhap. Ministerul de Externe al Coreei de Sud a precizat că misiunea sa în China îi oferă sprijin consular lui Son, dar a refuzat să facă alte comentarii.

China a arestat cel puţin patru oficiali din fotbalul naţional în ultimele trei luni, pentru presupuse încălcări ale legii. Mijlocaşul Jun-ho Son, care joacă din 2021 la Shandong Taishan, a fost selecţionat de 20 de ori în naţionala Coreei de Sud, cu care a participat la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”