Asistent medical reţinut de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu promisiuni de angajare în pandemie

Asistent medical reţinut de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu promisiuni de angajare în pandemie

Un asistent medical din judeţul Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu promisiuni de angajare în timpul pandemiei de COVID-19.

DNA - arhiva foto

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, procurorii de la Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Sorin Ioan Crăciun, la data faptelor asistent medical la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea şi, ulterior, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, pentru comiterea a şapte infracţiuni de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2020 - 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, Sorin Ioan Crăciun ar fi pretins şi primit de la şapte persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro - 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum şi alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor factori decidenţi din conducerea celor două spitale promiţând că îi va determina pe aceştia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical şi infirmier.

"Până în prezent, cele şapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani şi foloasele respective", arată anchetatorii.

DNA informează că, miercuri, asistentul medical urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /