Asistentul directorului de producție al filmului „Rust” a devenit primul condamnat pentru crimă pe platourile de filmare

Asistentul directorului de producție al filmului „Rust” a devenit primul condamnat pentru crimă pe platourile de filmare

David Halls a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

David Halls. Foto: EPA-EFE

David Halls, prim asistent director de producție la filmul Rust, a fost prima persoană condamnată pentru uciderea involuntară a cameramanului Halina Hutchins în timpul filmărilor, conform unei știri apărute în revista Variety vineri.

Potrivit acesteia, Halls nu a contestat acuzația în timpul unei ședințe de judecată din Santa Fe, la care a participat de la distanță. Asistentul directorului a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, urmând a fi sub supravegherea serviciului de probațiune în această perioadă.

Halls făcuse anterior o înțelegere cu procurorii pentru acuzații de neglijență privind armele de foc, fapt care l-ar fi ajutat să obțină o pedeapsă cu suspendare.

În 2021, în timpul unei repetiții pe platourile de filmare, la fimul Rust, actorul Alec Baldwin a tras cu o armă care s-a dovedit a fi încărcată cu muniție reală și nu cu muniție oarbă. Hutchins și regizorul Joel Souza au fost răniți. Acesta din urmă a fost externat din spital câteva ore mai târziu. Medicii nu au reușit însă să o salveze pe cameramanului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?