Asociația din care face parte Horodniceanu: Interacțiunile de natură contondentă nu sunt o soluție

Asociația din care face parte Horodniceanu: Interacțiunile de natură contondentă nu sunt o soluție

Asociația “Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (AMASP), din care face parte Daniel Horodniceanu, transmite, referitor la înregistrarea în care apare vicepreşedintele CSM, că "interacţiunile de natură contondentă nu sunt o soluţie" pentru soluţionarea conflictelor.

AMASP susţine că interacţiunile contondente nu sunt o soluţie. Foto: Mediafax

"Având în vedere incidentul relatat de mass media, în care a fost implicat colegul nostru Daniel Horodniceanu, în calitate de membri AMASP, dorim să precizăm public că regretăm situația creată și escaladarea discuțiilor din momentul interacțiunii cu autoritățile. Rămânem consecvenți valorilor noastre – integritate, statul de drept și egalitatea în fața legii – ți dorim să subliniem că, indiferent de calitatea persoanelor implicate, interacțiunile de natură contondentă nu sunt și nu vor fi o solutie optimă pentru soluționarea vreunui conflict", transmite asociaţia de magistraţi.

Reacţia vine după ce vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţişti, acesta reproşându-le oamenilor legii “tupeul de a opri un procuror care a condus structura de crimă organizată”.

Daniel Horodniceau a fost oprit de poliţişti după ce ar fi făcut o depăşire fără a da semnal. În momentul în care i s-a solicitat să se legitimeze, acesta a replicat: "Sunt procuror şef Horodniceanu de la Crimă Organizată, nu mă cunoaşteţi, de ce nu mă cunoaşteţi oare? (..) Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror. Vă mai întreb încă o dată: de ce m-aţi oprit?", potrivit unei înregistrări video publicată de jurnalist.ro .

"Nu văd cum aţi putea să aveţi tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crima organizată. (..) Eu sunt în măsură să fac orice, din cauza mea aveti un 15 % la salariu, în favoarea dvs, eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 şi dvs aţi luat 15%", a continuat magistratul, nemulţumit de atitudinea poliţiştilor şi exprimându-şi aprecierea pentru oamenii legii care "sunt respectuoşi, ştiu să vorbească cu oamenii şi, mai ales, cu procurorii", le-a mai spus magistratul poliţiştilor.

După apariția imaginilor, Daniel Horodniceanu a transmis că a fost oprit de polițiști fără să fi încălcat legea, catalogând acțiunea acestora drept "o scenetă bine pusă la punct", care ar fi fost filmată "probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, și nu cu body-cam".

Magistratul susţine că a fost provocat să reacţioneze astfel de faptul că poliţiştii pretindeau că nu îl cunosc, dar şi de situaţia personală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...