Asta e de DNA! Dezvăluire despre cum au cumpărat Dragnea și Shhaideh, cu BANII NOȘTRI, voturile pentru moțiune! Amănunte INCENDIARE!

Asta e de DNA! Dezvăluire despre cum au cumpărat Dragnea și Shhaideh, cu BANII NOȘTRI, voturile pentru moțiune! Amănunte INCENDIARE!

Asta e de DNA!  România Liberă  a obținut desfășurătorul ordinelor de ministru prin care au fost alocate fondurile pentru Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL 2) în data de 15 iunie. Dirijarea preferențială a unor fonduri destinate comunităților locale a înclinat balanța moțiunii de cenzură. Cele 38 de minute în care Shhaideh a „rezolvat” moțiunea lui Dragnea. Cum au fost folosiți banii noștri în bătălia din PSD.

Pe 15 iunie, după ce majoritatea miniștrilor  PSD, inclusiv Shhaideh, au anunțat că și-au dat demisiile  din Guvernul Grindea­nu, ministrul Dezvoltării a semnat câteva zeci de referate privind deblocarea unor fonduri din PNDL 2.

Alocări la foc automat

Acestea au primit undă verde între orele 17.01 și 17.39, ministrul rămânând după program chiar într-o zi în care își dăduse demisia din Cabinetul Grin­deanu. Cele mai interesante alocări vizează județele fidele lui Liviu Dragnea sau cele ai căror lideri erau în cumpănă înaintea moțiunii de cenzură. Astfel, la 17.01 apare referatul de aprobare a fondurilor pentru județul Ialomița, condus de Marian Neacșu, unul dintre locotenenții lui Liviu Dragnea. La 17.08 a plecat un alt referat prin care se aprobau banii pentru județul Brăila, fieful lui Mihai Tudose, cel care avea să devină premier. Peste numai un minut, la 17.09 a fost rezolvat și ordinul pentru Buzău, județ condus de Marcel Ciolacu, promovat între timp vicepremier de către Liviu Dragnea. La 17.18 a fost servit și județul Dâmbovița, fieful baronului Adrian Țuțuianu. La 17.22 a venit rândul județului Olt, controlat de baronul Paul Stănescu. La 17.32 se aprobă și referatul pentru județul Teleorman, fieful șefului PSD, Liviu Dragnea.

În fine, la 17.39 este semnat și referatul pentru București, în condițiile în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a dovedit unul dintre cei mai înverșunați adversari ai lui Sorin Grindeanu. Nu au fost uitate județele unde existau semne de întrebare față de demersul lui Liviu Dragnea de a dărâma un guvern PSD prin moțiune de cenzură. Astfel, la 17.03 este aprobat referatul pentru județul Iași, în contextul în care primarul Mihai Chirica făcea lobby printre aleșii PSD pentru a vota împotriva moțiunii de cenzură. La ora 17.11 este aprobat ordinul pentru județul Caraș-Severin, în condițiile în care parlamentarii PSD din acest județ erau nehotărâți în privința votului.

Acuzațiile lui Grindeanu

Așa se explică și nervozitatea fostului premier Sorin Grindeanu, care a anunțat, pe 18 iunie, că a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi. Sorin Grindeanu a acuzat faptul că, după cinci luni de stagnare, acest pro­iect a fost folosit în scopuri politice. De fapt, Sorin Grindeanu stăpânește foarte bine mecanismul cumpărării de voturi prin banii de la buget. În februarie, Guvernul Grindeanu s-a confruntat cu prima moțiune de cenzură, depusă de PNL în urma aprobării Ordonanței 13. Înainte de vot, liderii PSD s-au întâlnit cu baronii locali ai partidului, promițând fonduri din PNDL 2 în schimbul angajamentului liderilor de filiale că își vor controla parlamentarii nemulțumiți. Întâlnirea a fost condusă de tripleta Liviu Dragnea-Sorin Grindeanu-Sevil Shhaideh, pe atunci în aceeași echipă. Ulterior, programul s-a blocat ca efect al neînțelegerilor dintre Dragnea și Grindeanu.

PNDL 2 a fost înființat la începutul acestui an chiar de către Guvernul Grindeanu, printr-o ordonanță de urgență, fiind vorba de alocarea a 30 de miliarde de lei pentru 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 alte obiective. Pe hârtie, o intenție pozitivă, însă un raport anterior al Curții de Conturi avertiza că banii pentru PNDL 1 au fost cheltuiți discreționar, fără un control eficient. Vreme de cinci luni de zile, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, care gestionează PNDL 2, a tergiversat aplicarea programului, după cum reiese chiar din acuzațiile fostului premier Sorin Grindeanu.   



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...