ĂSTA E PSD-ul, oameni buni! Un primar giurgiuvean acuză de abuz un observator care a fost bătut în fața secției de vot

ĂSTA E PSD-ul, oameni buni! Un primar giurgiuvean acuză de abuz un observator care a fost bătut în fața secției de vot

Primarul comunei giurgiuvene Ghimpați s-a plâns că un observator l-ar fi împiedicat să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai. Realitatea este însă alta: primarul a încercat de mai multe ori pe parcusul zilei să intre în secția de vot, fapt interzis de lege, iar observatorul a depus plângere la Poliție pentru agresiune, dezvăluie G4Media .

 
Publicațiile Jurnal Giurgiuvean și Antifakenews.ro au publicat duminică, în ziua votului, articole în care susțineau că primarului Constantin Cărăpănceanu i-ar fi fost restricționat accesul la vot. Cele două publicații au preluat exclusiv declarația primarului, care susținea că un observator al unui ONG a refuzat l-ar fi împiedicat să voteze.

Constantin Cărăpănceanu a declarat, pentru Jurnal giurgiuvean, că „Nu am fost lăsat să votez la secția unde figurez pe lista electorală permanentă, și nu de către vreun membru al comisiei, ci de un observator al unui ONG (…) Spunea că nu am ce căuta în secția de votare, că aduc oamenii, că influențez votul etc. S-au luat măsuri, a fost scos în afara secției de votare, unde, de asemenea, a continuat să provoace scandal, a incitat câțiva cetățeni de etnie romă, a început să filmeze…În final, mi-am exercitat dreptul la vot, fără alte incidente. Acum, la secțiile de votare din comună este liniște, oamenii vin, votează…”, declara primarul comunei Ghimpați pentru Jurnal Giurgiuvean.

Observatorul incriminat de primarul comunei este un fotograf acreditat de organizația Funky Citizens. El a explicat pentru G4Media.ro că nu l-a împiedicat nici un moment pe primar să voteze, ci doar a chestionat vizitele sale repetate în secția de vot, deși legea le interzice primarilor să influențeze procesul electoral.

”Nu l-am împiedicat nici un moment, dar am spus că nu e legal să vină permanent la secție”, a declarat pentru G4Media.ro observatorul Funky Citizens. El a dorit să-și păstreze anonimatul.

Mai mult, observatorul a declarat că a fost agresat de un tânăr din comună la indicația primarului. ”Primarul m-a observat pe mine și pe alți observatori că îi filmam când erau lângă secția de vot și i-a indicat unui tânăr, venit cu căruța, persoana mea. Tânărul m-a lovit cu pumnul în bărbie după ce a fost incitat de primar. În jurul orei 10:35 s-a produs agresiunea, după ce primarul mi-a reproșat că vreau să filmez”, a declarat observatorul.

Mihaela Lungu, observator la vot, a confirmat declarațiile acestuia. ”A fost o atmosferă extrem de ostilă. Primarul a venit la noi și ne-a reproșat că filmăm. Tânărul i-a tras colegului meu un pumn, iar alți cetățeni incitați de primar au venit către noi. Norocul nostru a fost că un echipaj de poliție era pe uliță și nu ne-au făcut nimic”, a declarat Mihaela Lungu pentru G4Media.ro.

”Am fost martor la plângerea de la Poliție, am stat circa o oră la poliție. Chiar în curtea sediului poliției am fost amenințată de o doamnă, care s-a liniști doar după intervenția unui polițist”, a mai declarat Mihaela Lungu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...