Asta monitorizează BNR? Contractele semnate și plătite de PSD pentru promovarea lui Dragnea în SUA! Amănunte INCENDIARE!

Asta monitorizează BNR? Contractele semnate și plătite de PSD pentru promovarea lui Dragnea în SUA! Amănunte INCENDIARE!

Asta monitorizează BNR? Contractele semnate și plătite de PSD pentru promovarea lui Dragnea în SUA! Nouă ne cam miroase a FBI! Prima solicitare BNR a venit pe adresa PSD la începutul acestui an. Trezorierul PSD declară pentru Digi24 că raportările aveau iniţial un termen limitat, până în luna aprilie. Nu înţelege de ce Banca Centrală a continuat să ceară informaţii şi după această dată.

Firma de lobby a lui Dragnea a încheiat contracte cu Guvernul și o firmă de armament din SUA! PSD a făcut ultima plată către Madison Williams and Company chiar în ziua în care se semna la București contractul cu General Dynamics!

Guvernul a semnat marţi 10 octombrie 2017 un memorandum de înțelegere cu producătorul american de vehicule militare General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti. În aceeași zi, conform documentelor de mai jos, PSD plătea către firma de lobby Madison Williams and Company LLC ultima tranșă din contractul de 100.000 de dolari!

Primul contract:

Mai mult, în octombrie, atât Guvernul României cât și General Dynamics au devenit clienții Madison Williams and Company LLC!!! După cum se poate vedea AICI .

Și tot în octombrie, pe 30, PSD a mai încheiat un contract cu un lobbyst american, William Harris. Care va lucra ca intermediar pentru Madison Williams and Company LLC! Și i-au și plătit 30.000 de dolari!

William D. Harris declara pe 30 octombrie 2017 la FARA că a fost plătit de Madison Company LLC cu 30.000 de dolari. Atenție, William Harris este un agent republican care "a lucrat pentru Organizația Trump în diferite chestiuni politice și de afaceri", relevă una din notificările din presa americană despre acest personaj.

"William D. Harris will work far Madison Company LLC to establish appoimments with officials ofthe U.S. government, to include the Office of the vice President of the United State and the Office of the Speaker of the House of Representatives for Liviu Dragnea, President of the Social Democratic Party Romania and Speaker of the.Chamber of Deputies of the Parliament of Romania", scrie în noul contract, dezvăluit de Sorina Matei pe contul de Facebook.

Contractul din 30 octombrie:

Pe 24 aprilie 2017, chiar ziua în care Curtea Supremă a reconfirmat verdictul de doi ani de închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iphone-ul său un email împănat cu puncte de suspensie, majuscule și termeni elogioși și menit să contribuie la refacerea imaginii ciobite a șefului PSD. Mesajul a fost transmis către Alan Madison, președintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC.

“Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților (n.a.-Florin Iordache), la ceva conferințe… Al, AVEM NEVOIE de sprijinul tău să aranjăm CÂT MAI CURÂND o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților (n.a.-Dimitriu spune în email că Dragnea este “Speaker of the House”, forțînd o analogie cu sistemul politic din SUA)…am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…
Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi (MINE)…”

 Zece zile mai târziu, Alan “Al” Madison i-a trimis lui Dimitrescu o factură în valoare de 100 de mii de dolari pentru a începe munca. Deși factura a fost emisă pe numele lui Dimitrescu, beneficiarul listat în contractul cu Madison and Company LLC este Partidul Social Democrat.

Contractul final încheiat cu firma americană a fost însă diluat față de dorințele inițiale ale lui Dimitrescu, eliminînd posibilitatea unei întâlniri cu Trump. Madison s-a angajat să-i intermedieze lui Dragnea, cât se poate de repede, tete a tete-uri cu vicepreședintele Mike Pence și cu Paul Ryan. Ca bonus, Al Madison a promis să organizeze și alte întruniri în zona politică, media dar și în lumea academică pentru domnul Dragna (n.a.-numele președintelui PSD este scris greșit în contract). Contractul mai specifică că aceste întâlniri vor include CNN și alte organizații de media de elită.

Alan Madison a fost mai precaut în momentul când a specificat, separat, pentru Ministerul Justiției din SUA activitățile pe care le va desfășura pentru suta de mii de dolari. El a scris că va încerca să organizeze întâlniri între Liviu Dragnea și cabinetele lui Mike Pence și Paul Ryan, reducînd astfel și mai mult posibilitatea întâlnirilor la nivel înalt deoarece din cabinete fac parte și asistenți, consilieri și o pleiadă de alte personaje.

 Contractul și anexele sale au fost postate pe 24 octombrie în baza de date a Ministerului Justiției din SUA și mai menționează că plățile au fost efectuate în patru tranșe: iulie – 45.000, septembrie – 15.000, 6 octombrie – 30.000 și 10 octombrie 2017 – 10.000 de dolari. În total, 100 de mii de dolari. 

Gheorghe Dimitrescu, consilierul parlamentar care s-a ocupat de contractarea serviciilor de lobby, lucrează acum pentru Florin Iordache, fostul ministru al Justiției. Consilierul are ștate vechi în politica și afacerile românești.

El a fost în trecut consul al României la Strasbourg dar și consul general la New York, poziție în care a fost numit de fostul prim-ministru Adrian Năstase. Năstase a fost, de altfel, și el beneficiar al serviciilor Madison and Company LLC în 2007, pe când era încă deputat PSD.

Declarația de avere a lui Dimitrescu de la Camera Deputaților:








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia