Asta nu este de DNA? Povestea unei infracțiuni în desfășurare. Cum își face Antena 3 imagine pe banii NOȘTRI!

Asta nu este de DNA? Povestea unei infracțiuni în desfășurare. Cum își face Antena 3 imagine pe banii NOȘTRI!

Asta nu este de DNA? Antena 3 anunță cu surle și trâmbițe, de două ore, că va inaugura un Parc al Memoriei Naționale la Mărășești. Sunt prezentate imagini sforăitoare cu Marea Unire, cu luptele de Mărăști și Mărășești, cu Ecaterina Teodoroiu. Dar și imagini cu Adrian Ursu și directorul Romsilva în timp ce acesta îi donează slugii lui Voiculescu primul stejar ce urmează să fie plantat astăzi, începând cu ora 18.00, în așa-zisul parc. Cică toată tărășenia se va desfășura sub titulatura de Ro-mândria, la Antena 3! Ei spun fără jenă că au primit 100 de hectare de la Consiliul Județean Vrancea și că vor primi 335.000 de stejari, moca, de la Romsilva pentru realizarea unui Parc al Memoriei Naționale...

Măi oameni buni, toată căcănăria asta se desfășoară pe banii noștri! Pe 7 iulie, acum o lună, Guvernul României a aprobat 4,2 milioane de euro pentru Vrancea, în care este cuprinsă și suma pentru edificarea unui, cităm din Monitorul Oficial, Parc al Memoriei Naţionale "Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate", care presupune plantarea a 335.000 de puieţi de stejar, "care să se constituie într-un memorial viu dedicat fiecărui militar al Armatei Române care şi-a jertfit viaţa pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918".

"Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 19.361 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, şi alocarea acesteia judeţului Vrancea, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea evenimentului 'Centenarul Primului Război Mondial - Vrancea eroică - Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz'", se arată într-o hotărâre adoptată de Executiv şi publicată vineri 7 iulie în Monitorul Oficial. 

Potrivit sursei citate, acţiunile şi programul evenimentului "Centenarul Primului Război Mondial - Vrancea eroică - Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz" se vor realiza de autorităţile şi instituţiile publice locale sub coordonarea Consiliului Judeţean Vrancea. 

Eventualele sume rămase neutilizate după organizarea evenimentului se restituie la bugetul de stat, se mai spune în hotărârea Guvernului. 

Manifestările organizate

Printre manifestările organizate se numără vernisajul expoziţiei de fotografie "Armata română în Marele Război", o gală a filmului românesc, "momente evocatoare şi spectacole artistice la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja", o emisiune filatelică, o medalie şi o plachetă, dar şi realizarea unor materiale de promovare în scop turistic a judeţului şi a localităţilor unde au avut loc bătăliile din Primul Război Mondial, se precizează în hotărâre. Totodată, va fi creat un website al evenimentului, iar manifestările vor fi mediatizate în mass-media scrisă şi audio-video locală şi naţională. 

De asemenea, vor avea loc lucrări de reabilitare a ansamblului Statuia Victoriei de la Tişiţa - Mărăşeşti, dar şi lucrări de realizare a unui pod din beton armat peste pârâul Alba. Totodată, va fi realizat un Parc al Memoriei Naţionale "Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate", care presupune plantarea a 335.000 de puieţi de stejar, "care să se constituie într-un memorial viu dedicat fiecărui militar al Armatei Române care şi-a jertfit viaţa pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918", potrivit actului normativ. 








Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență