Ăștia sunt bolnavi? Ministrul Justiției, surprins bot în bot cu un condamnat pentru șantaj

Ăștia sunt bolnavi? Ministrul Justiției, surprins bot în bot cu un condamnat pentru șantaj

Ăștia sunt bolnavi? Ministrul Justiției, surprins bot în bot cu un condamnat pentru șantaj. Acum o săptămână, Toader s-a întâlnit cu Ghiocel Asimionesei, patron de presă condamnat pentru șantaj la trei ani de închisoare cu suspendare. Dovada întâlnirii celor doi este o fotografie publicată pe propriul cont de Facebook de către Gabriel Gachi, editor al „Reporter de Iași”, săptămânal din orașul ministrului Justiției. „Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI”, într-un centru comercial, a scris Gachi ieri pe rețeaua de socializare.

Ministrul confirmă: „Am schimbat câteva cuvinte!”

Într-adevăr, în fotografia publicată de editorul „Reporter de Iași” pot fi identificați cu ușurință, în stânga fotografiei, Ghiocel Asimionesei și, în dreapta, ministrul Justiției, Tudorel Toader. În imagine se mai văd coșuri mari din cele care se găsesc în hipermarket-uri, cei doi părând că s-au întâlnit întâmplător în timp ce-și făceau cumpărăturile. Poziția statică în care se găsesc cele două personaje arată că Asimionesei și Toader s-au oprit să schimbe câteva vorbe, nu doar s-au salutat în timp ce treceau unul pe lângă celălalt.

România Liberă  l-a contactat pe ministrul Justiției și acesta a confirmat, printr-un mesaj telefonic, informația. „Împreună cu unul dintre băieți, eram la cumpărături! A fost o întâlnire absolut întâmplătoare, am schimbat câteva cuvinte!”, a spus Tudorel Toader pentru RL. Întrebat dacă nu consideră că discuția lejeră cu un condamnat implică riscuri de imagine, Toader a replicat: „Ministrul Justiției discută cu toată lumea, inclusiv cu deținuții din penitenciare!”.

Dovada, produsă de un ieșean vigilent

Ieri (duminică, 17 septembrie a.c.), în jurul prânzului, Gabriel Gachi a postat fotografia cu Toader și Asimionesei pe Facebook și a adăugat un text din care cităm parțial: „Tudorel Toader, ministrul Justiției, întreținându-se cordial cu patronul informal al BZI („Bună ziua, Iași!”, cotidian ieșean, continuator al fostului cotidian local „Ziua de Iași” - n.r.), Ghiocel Asimionesei, pe un culoar la Carrefour. Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI și nu prezintă un fapt compromițător, ci dezvăluie o realitate necosmetizată, frustă: planurile în societatea românească se suprapun într-un singur blat «cu de toate. Nu există repere sedimentate, trăim într-o lume mică în care patroni de presă grobieni și atavici se contopesc cu mari demnitari ai statului român.”

Ghiocel, șantajist de presă definitiv

În ianuarie 2013, Ghiocel Asimionesei a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. „Asimionesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, condiționată de un termen de încercare de cinci ani”, a spus la acea dată, pentru agenția de presă Mediafax, Claudia Ilieș, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Cluj, instanța care a pronunțat decizia. Mediafax a mai arătat că „Florin Ghiocel Asimionesei și Alin Tocan (fost jurnalist la «Ziua de Iași - n.r.) au fost judecați pentru șantaj, fiind acuzați că în perioada 2001-2004, când erau la «Ziua de Iași, au cerut mai multor politicieni și oameni de afaceri bani pentru publicitate, amenințând că altfel vor scrie despre ei în ziar. Dosarul a fost strămutat în iunie 2006 la Judecătoria Cluj. În dosar s-au constituit părți civile peste 15 persoane publice, oameni politici și de afaceri din Iași (unul dintre aceștia fiind și Relu Fenechiu – n.r.)”.Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…