Ăștia sunt OAMENI? Medic REȚINUT pentru MITĂ! I-a spus pacientului SĂ-ȘI VÂNDĂ CASA, să facă rost de bani!

Ăștia sunt OAMENI? Medic REȚINUT pentru MITĂ! I-a spus pacientului SĂ-ȘI VÂNDĂ CASA, să facă rost de bani!

Ăștia sunt oameni? Cum să ajungi să-i spui celui aflat în suferință să-și vândă casa? Atât de rău am decăzut? Un doctor din judeţul Mureş a fost reţinut pentru luare de mită după ce poliţiştii l-au prins în flagrant în timp ce primea 800 de euro de la un pacient, din cercetări reieşind că medicul a condiţionat efectuarea unei a doua operaţii de plata a 1.000 de euro, bani ce reprezentau ”datoria” pentru prima intervenţie chirurgicală. Anchetatorii susţin că doctorul l-a îndemnat pe bolnav şi pe o rudă de-a sa ”să vândă diferite bunuri din gospodărie şi chiar locuinţa” ca să facă rost de bani.

Doctorul a fost reţinut luni, când a fost prins în flagrant de căre poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie Mureş, în timp ce lua banii de la pacientul său.

Potrivit unui comunicat publicat marţi de către IPJ Mureş, bolnavul a fost rănit într-un accident rutier în luna iulie şi a fost operat de către medicul în cauză.

Ulterior, bărbatul urma să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale.

”La data externării, medicul i-ar fi spus soţiei pacientului că o astfel de operaţie costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărţită cu medicul anestezist şi cu medicii rezidenţi. Întrucât familia pacientului nu are posibilităţi materiale, i-ar fi spus medicului că îl vor contacta când vor obţine banii respectivi”, potrivit comunicatului Poliţiei Mureş.

Cercetările anchetatorilor arată că doctorul ar fi condiţionat efectuarea celei de-a doua operaţii de plata „datoriei” de 1.000 de euro pentru prima intervenţie.

Acesta i-a îndemnat ”pe pacient şi aparţinător să vândă diferite bunuri din gospodărie şi chiar locuinţa, dacă este nevoie pentru obţinerea acestor sume de bani”, mai arată comunicatul IPJ Mureş..

În urma acţiunii, medicul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!