AstraZeneca: Australia examinează rapoartele UE, dar va continua să administreze vaccinul

AstraZeneca: Australia examinează rapoartele UE, dar va continua să administreze vaccinul

Guvernul Australiei a anunţat joi că revizuieşte cu caracter urgent rapoartele Uniunii Europene şi ale Marii Britanii despre potenţialele legături dintre vaccinul AstraZeneca şi dezvoltarea de cheaguri de sânge la persoane din unele categorii de vârstă, dar că va continua să administreze acest ser, relatează EFE.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a confirmat miercuri "o potenţială legătură" a vaccinului de la AstraZeneca cu cazurile neobişnuite de tromboze, dar şi-a menţinut opinia pozitivă asupra beneficiilor, în timp ce Marea Britanie a recomandat oferirea unor alternative persoanelor cu vârsta sub 30 de ani pentru potenţialul său impact asupra tinerilor.

Directorul medical şi principalul consultant de sănătate al guvernului australian, Paul Kelly, a explicat joi că reprezentanţi ai Grupului Naţional de Consultanţă Tehnică pentru Imunizare şi ai Administraţiei Produselor Terapeutice (TGA) au dezbătut subiectul miercuri în vederea emiterii unor recomandări Cabinetului naţional care se va reuni în cursul zilei de vineri.

"Punem siguranţa mai presus de toate, cum am făcut şi în timpul pandemiei, iar guvernul va urma recomandările medicilor", a declarat Paul Kelly postului de televiziune ABC.

Spre deosebire de alte ţări, precum Spania sau Italia, care au limitat sau au suspendat unilateral administrarea dozelor de la AstraZeneca la unele categorii de vârstă, Australia va continua să administreze vaccinul cel puţin până când medicii nu vor face o recomandare contrară.

Premierul australian Scott Morrison a insistat în declaraţii acordate mass-media că efectele adverse "sunt evenimente extrem de rare şi că, asemeni oricărui tratament, trebuie evaluate riscurile, dar şi beneficiile".

Australia, care a înregistrat în total 29.400 de cazuri de COVID-19 şi 909 decese, a început la 21 februarie campania de vaccinare, care a fost criticată pentru lentoarea cu care se desfăşoară.

Ţara oceanică a pus această lentoarea pe seama faptului că Uniunea Europeană a blocat trimiterea a 3,1 milioane de doze de vaccinuri de la AstraZeneca, lucru infirmat de UE.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

3 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?