Asztalos Csaba: CNCD s-a autosesizat în cazul ministrului Daea; îl vom invita la audieri cam în 10 zile

Asztalos Csaba: CNCD s-a autosesizat în cazul ministrului Daea; îl vom invita la audieri cam în 10 zile

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, joi, în legătură cu declaraţiile recente făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-l va invita pe acesta la audieri în perioada următoare, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru AGERPRES.

"Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi (joi - n.r.) şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (...) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa", a precizat Asztalos Csaba.

Fiind întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: "Încă nu s-a fixat o dată a audierii".

"Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile", a adăugat Asztalos Csaba.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seară la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz". AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante