Atac armat în sud-vestul Angliei: Între cele cinci victime se numără o fetiţă sub zece ani

Atac armat în sud-vestul Angliei: Între cele cinci victime se numără o fetiţă sub zece ani

Tânărul care a împuşcat mortal joi seara cinci oameni, inclusiv o fetiţă sub 10 ani, în oraşul britanic Plymouth a fost identificat vineri de poliţie ca fiind Jake Davison, în vârstă de 22 de ani, informează Reuters. Motivele gestului său rămân deocamdată neclare.

Davison a ucis mai întâi o femeie pe care o cunoştea într-o casă din nordul oraşului, apoi a ieşit din casă şi a ucis-o pe fetiţă, împreună cu bărbatul alături de care se afla aceasta pe stradă, o rudă neprecizată a copilei. Pistolarul a împuşcat apoi alte două persoane care au fost grav rănite, după care a intrat într-un parc, unde a ucis un alt bărbat, şi apoi o altă femeie pe o stradă din zonă.

Întregul atac a durat doar câteva minute şi s-a încheiat după ce tânărul s-a sinucis cu aceeaşi armă, înainte de a putea fi reţinut de poliţişti.

Responsabilii poliţiei din Devon şi Cornwall, unde se află Plymouth, în regiunea Southwest England, au menţionat că nu au fost stabilite motivele faptei, dar deocamdată nu se ia în considerare un act terorist sau o legătură cu grupuri de dreapta ori altele similare.

Astfel de crime sunt rare în Marea Britanie, iar sud-vestul Angliei este o destinaţie turistică privilegiată şi este cunoscută ca fiind o regiune paşnică.

Oraşul Plymouth găzduieşte cea mai mare bază navală din Europa occidentală, dotată inclusiv cu submarine nucleare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...