Atac armat în sud-vestul Angliei: Între cele cinci victime se numără o fetiţă sub zece ani

Atac armat în sud-vestul Angliei: Între cele cinci victime se numără o fetiţă sub zece ani

Tânărul care a împuşcat mortal joi seara cinci oameni, inclusiv o fetiţă sub 10 ani, în oraşul britanic Plymouth a fost identificat vineri de poliţie ca fiind Jake Davison, în vârstă de 22 de ani, informează Reuters. Motivele gestului său rămân deocamdată neclare.

Davison a ucis mai întâi o femeie pe care o cunoştea într-o casă din nordul oraşului, apoi a ieşit din casă şi a ucis-o pe fetiţă, împreună cu bărbatul alături de care se afla aceasta pe stradă, o rudă neprecizată a copilei. Pistolarul a împuşcat apoi alte două persoane care au fost grav rănite, după care a intrat într-un parc, unde a ucis un alt bărbat, şi apoi o altă femeie pe o stradă din zonă.

Întregul atac a durat doar câteva minute şi s-a încheiat după ce tânărul s-a sinucis cu aceeaşi armă, înainte de a putea fi reţinut de poliţişti.

Responsabilii poliţiei din Devon şi Cornwall, unde se află Plymouth, în regiunea Southwest England, au menţionat că nu au fost stabilite motivele faptei, dar deocamdată nu se ia în considerare un act terorist sau o legătură cu grupuri de dreapta ori altele similare.

Astfel de crime sunt rare în Marea Britanie, iar sud-vestul Angliei este o destinaţie turistică privilegiată şi este cunoscută ca fiind o regiune paşnică.

Oraşul Plymouth găzduieşte cea mai mare bază navală din Europa occidentală, dotată inclusiv cu submarine nucleare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei