Atac armat la Strasbourg: Poliţia germană a intensificat controalele la graniţă

Atac armat la Strasbourg: Poliţia germană a intensificat controalele la graniţă

Poliţia germană a intensificat controalele la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Franţa, după atacul armat de marţi seară la târgul de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei), soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, informează miercuri EFE.

''În ceea ce priveşte atentatul din Strasbourg, autorul este încă în libertate. Continuă controalele la frontiera germano-franceză, motiv pentru care s-ar putea înregistra timpi mai lungi de aşteptare la punctele de trecere'', a avertizat miercuri dimineaţa poliţia germană, prin intermediul contului oficial de Twitter.

Au loc controale şi în mijloacele de transport în comun. Potrivit presei, marţi noaptea a fost suspendată circulaţia tramvaiului D, care traversează frontiera franco-germană. Între timp, circulaţia tramvaiului a fost reluată.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe german şi-a actualizat miercuri recomandările pentru persoanele care doreau să călătorească în Franţa.

''În noaptea de 11 decembrie 2018 a avut loc un atentat împotriva târgului de Crăciun din Strasbourg şi care s-a soldat cu morţi şi răniţi. A fost decretat nivelul maxim de alertă şi s-au intensificat controalele la frontieră. Cei care doresc să călătorească sunt rugaţi să fie extrem de prudenţi şi să respecte întru totul indicaţiile transmise de forţele de securitate'', a scris MAE german pe pagina sa de internet.

Într-o postare pe contul său de Twitter, şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, şi-a manifestat profunda consternare la aflarea veştii despre atac şi a transmis condoleanţe victimelor şi rudelor. ''Facem totul pentru a-i ajuta pe prietenii noştri francezi'', a scris Maas. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...