Atac cu armă albă în Polonia: O adolescentă a fost ucisă şi alte nouă persoane rănite. Cine este agresorul

Atac cu armă albă în Polonia: O adolescentă a fost ucisă şi alte nouă persoane rănite. Cine este agresorul

Un bărbat înarmat cu o armă albă a pătruns într-un orfelinat din centrul Poloniei şi a înjunghiat mortal o adolescentă, a anunţat poliţia din regiunea Lodz, transmite miercuri Reuters. Alte nouă persoane au fost rănite, relatează Agerpres.

Poliția l-a reținut pe agresor FOTO Profimedia (arhivă)

Poliţia l-a arestat pe atacator în urma incidentului de marţi seara şi anchetează cauzele atacului de la casa de copii din Tomislawice, a declarat purtătoarea de cuvânt Aneta Sobieraj pe postul public de televiziune. Cel arestat este un tânăr de 19 ani, fără antecedente.

"Din nefericire, în urma acestui incident, o fată de 16 ani internată în orfelinat a murit pe loc iar cinci persoane au fost spitalizate", a adăugat purtătoarea de cuvânt.Alţi patru răniţi au fost trataţi la faţa locului. Potrivit unor surse citate de agenţia PAP, atacatorul ar fi fostul iubit al fetei ucise şi a intrat în dormitorul acesteia pe geam.

Suspect arestat în Bosnia pentru amenințări

Pe 4 mai 2023, Poliţia din Bosnia a anunţat arestarea unui tânăr în vârstă de 18 ani care ameninţase în reţelele sociale că va copia atacul armat în care un elev din Serbia şi-a ucis miercuri opt colegi şi un agent de pază al şcolii, informează Reuters.

Forţele de ordine din Federaţia croato-musulmană bosniacă l-au reţinut pe suspect în oraşul Bihac din vestul ţării sub acuzaţia de periclitare a securităţii şi terorism, din ordinul procuraturii din cantonul Una-Sana, a declarat agenţiei un purtător de cuvânt al poliţiei, notează Agerpres.

Adolescentul a fost identificat doar prin iniţialele A.Z. Se pare că el avea antecedente de ameninţări şi intimidare în mediile sociale, dar un dosar penal împotriva sa a fost închis anul trecut deoarece era minor.

Liceul mixt din Bihac, unde era înscris A.Z., a publicat o declaraţie prin care le cerea elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, arătând că autorităţile au fost informate despre situaţie.

„Băiatul acela care a ucis opt copii este pentru mine un mega rege. Pregăteam de multă vreme aşa ceva pentru liceul de economie din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!”, a scris tânărul pe contul său de Instagram.

El se referea la un copil sârb în vârstă de 13 ani care s-a predat poliţiei din Belgrad, după ce a folosit două arme de foc ale tatălui său în atacul sângeros dintr-o şcoală din capitala Serbiei.

Şocul provocat de ştirile despre tragedie a fost resimţit în întreaga regiune, consemnează Reuters. Experţii au afirmat că cele mai îngrijorătoare au fost reacţiile unor adolescenţi în reţelele sociale: unii şi-au exprimat sprjinul şi admiraţia faţă de ucigaşul minor, prea mic pentru a fi urmărit penal pentru faptele sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /