Atac la Munchen: Liderii politici internaționali urmăresc "îndeaproape" evoluția situației

Atac la Munchen: Liderii politici internaționali urmăresc "îndeaproape" evoluția situației

Premierii Belgiei, Charles Michel, și Luxemburgului, Xavier Bettel, s-au declarat vineri "îngroziți" de "tragicul" atac armat care a avut loc la Munchen, landul german Bavaria, primul afirmând că a fost un "atac josnic și laș", transmite EFE.

* LIVE UPDATE Atac la Munchen: Cel puțin șase morți și mai mulți răniți | Germania activează unitatea antiterorism (FOTO-VIDEO)

"Profund îngrozit. Condamn în termenii cei mai fermi atacul josnic și laș de la Munchen", a scris Charles Michel pe contul său de Twitter.

Xavier Bettel a declarat la rândul său, pe acceași rețea socială, că "a rămas fără cuvinte și este îngrozit de tragicul eveniment de la Munchen".

"Gândurile mele se îndreaptă spre familiile și cei apropiați victimelor", a adăugat prim-ministrul Luxemburgului.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter că este "șocat și întristat" în urma atacului armat de la Munchen.

Pe aceeași rețea socială, candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a anunțat că urmărește îndeaproape "situația îngrozitoare" din capitala Bavariei.

Cel puțin șase persoane au fost ucise, iar numeroase altele rănite într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanț provizoriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede