Atac la Munchen: Liderii politici internaționali urmăresc "îndeaproape" evoluția situației

Atac la Munchen: Liderii politici internaționali urmăresc "îndeaproape" evoluția situației

Premierii Belgiei, Charles Michel, și Luxemburgului, Xavier Bettel, s-au declarat vineri "îngroziți" de "tragicul" atac armat care a avut loc la Munchen, landul german Bavaria, primul afirmând că a fost un "atac josnic și laș", transmite EFE.

* LIVE UPDATE Atac la Munchen: Cel puțin șase morți și mai mulți răniți | Germania activează unitatea antiterorism (FOTO-VIDEO)

"Profund îngrozit. Condamn în termenii cei mai fermi atacul josnic și laș de la Munchen", a scris Charles Michel pe contul său de Twitter.

Xavier Bettel a declarat la rândul său, pe acceași rețea socială, că "a rămas fără cuvinte și este îngrozit de tragicul eveniment de la Munchen".

"Gândurile mele se îndreaptă spre familiile și cei apropiați victimelor", a adăugat prim-ministrul Luxemburgului.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter că este "șocat și întristat" în urma atacului armat de la Munchen.

Pe aceeași rețea socială, candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a anunțat că urmărește îndeaproape "situația îngrozitoare" din capitala Bavariei.

Cel puțin șase persoane au fost ucise, iar numeroase altele rănite într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanț provizoriu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…