Atac la Munchen: Obama promite să acorde sprijin, Hollande îi adresează lui Merkel 'un mesaj personal de susținere'

Atac la Munchen: Obama promite să acorde sprijin, Hollande îi adresează lui Merkel 'un mesaj personal de susținere'

Președintele american Barack Obama a promis vineri să acorde sprijin Germaniei după ce mai mulți indivizi înarmați au deschis focul într-un mall de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, transmite Reuters.

* Atac la Munchen: Cel puțin șase morți și mai mulți răniți | Poliția le cere șoferilor să evite autostrăzile din jurul orașului (FOTO-VIDEO)

"Nu știm exact ce se întâmplă acolo, dar evident că inimile noastre sunt alături de cei care este posibil să fi fost răniți. Le promitem tot sprijinul de care au nevoie", a declarat Obama, înaintea unei reuniuni la Casa Albă.

La rândul său, președintele francez Francois Hollande a adresat vineri seară "un mesaj personal de susținere" cancelarului german Angela Merkel. Franța a fost recent ținta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morți, amintește AFP.

Trei persoane care sunt căutate de poliție au făcut "cel puțin șase morți" și "mai mulți răniți" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen. De asemenea, poliția a anunțat că suspectează un atac terorist și autoritățile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuințe.

Pe de altă parte, revista germană Focus a relatat, fără să citeze surse, că unul dintre atacatori s-a sinucis în apropierea mall-ului atacat. În același timp, postul de radio bavarez a anunțat că landul Baden-Wurttemberg a sporit prezența poliției pe străzi și a trimis forțe speciale pentru a-i ajuta pe colegii din Munchen.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann este în drum spre Munchen, capitala landului Bavaria (sud-estul Germaniei), a transmis DPA, care amintește totodată că centrul comercial de lângă stadionul Olympia a fost deschis în 1972, când Munchen a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Mall-ul se află chiar în centrul unei zone rezidențiale, la două stații de metrou de stadion.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede