Atac la Nisa: Preşedintele francez i-a cerut ministrului de Interne să se deplaseze în Tunisia

Atac la Nisa: Preşedintele francez i-a cerut ministrului de Interne să se deplaseze în Tunisia

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut ministrului său de Interne Gérald Darmanin să se deplaseze săptămâna aceasta la Tunis pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului, după atacul sângeros comis joi la Nisa (sudul Franţei) al cărui autor presupus este un tunisian de 21 de ani, relatează AFP.

"Preşedintele i-a cerut ministrului de Interne să se deplaseze în Tunisia (săptămâna aceasta) pentru o întrevedere cu omologul său" tunisian, a indicat duminică preşedinţia franceză.

Decizia a fost anunţată după o convorbire telefonică sâmbătă între preşedintele francez şi omologul său tunisian Kais Saied, care ''şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa după actele teroriste'', a precizat preşedinţia.

Cei doi lideri ''au convenit să consolideze cooperarea franco-tunisiană în lupta împotriva terorismului''. Ei au ''abordat în special problema delicată a revenirii tunisienilor cu obligaţia de a părăsi teritoriul francez (OQTF), cu prioritate cei din clasaţi S'' (de către serviciile de informaţii), a adăugat Elysée.

Sâmbătă seara, preşedinţia tunisiană a indicat că preşedinţii Macron şi Saied au discutat, de asemenea, ''problema migraţiei clandestine şi soluţiile care trebuie găsite împreună pentru a face faţă acestui fenomen, care se agravează''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro