Atac rasist în SUA. Copil de șase ani, ucis cu peste 20 de lovituri de cuțit pentru că era palestinian VIDEO

Atac rasist în SUA. Copil de șase ani, ucis cu peste 20 de lovituri de cuțit pentru că era palestinian VIDEO

Un bărbat a fost acuzat de crimă și infracțiuni motivate de ură după ce a înjunghiat două persoane pe motiv că erau musulmane. Doar o singură persoană a scăpat cu viață din atacul rasist, relatează BBC.

Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani, a ucis un copil de doar șase ani și a rănit-o pe mama acestuia de 32 de ani. Totul s-a petrecut în Plainfield, Illinois. Cele două persoane au fost vizate din cauza actualului conflict dintre gruparea Hamas și Israel, a explicat Biroul șerifului din comitatul Will.

Acest act oribil motivat de ură nu își are locul în America și este împotriva valorilor noastre fundamentale: libertatea de a nu ne teme pentru cum ne rugăm, pentru ceea ce credem și pentru cine suntem", a declarat președintele american Joe Biden.

În calitate de americani, trebuie să ne unim și să respingem islamofobia și toate formele de intoleranță și ură”, a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Individul a fost acuzat de crimă cu premeditare , tentativă de omor cu premeditare, infracțiuni motivate de ură și agresiune în formă agravată.

Joseph Czuba a fost acuzat de crimă cu premeditare. Foto Facebook/ Will County Sheriff's Office

Biroul șerifului din comitatul Will a transmis în comunicatul de duminică, 15 octombrie, că sâmbătă dimineața, 14 octombrie, a primit un apel de urgență de la femeia în cauză care reclama faptul că a fost atacată de proprietarul imobilului, situat în Plainfield, în apropiere de Chicago, în care stătea.

Conform mamei copilului, atacatorul „a bătut la ușa lor”, iar când a deschis, a încercat să o sugrume și a început să o atace cu un cuțit, spunând: „Voi, musulmanii, trebuie să muriți”, conform CNN.

Femeia a declarat că „a fugit în baie și a continuat să se apere de atacator". În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, au descoperit că femeia și băiatul prezentau „multiple răni prin înjunghiere la nivelul pieptului, trunchiului și extremităților superioare".

Înjunghiat de peste 20 de ori

Ambele victime au fost transportate la spital, dar copilul a murit mai târziu. M inorul a fost înjunghiat de 26 de ori. Se așteaptă ca femeia, care s-a ales, de asemenea, cu răni grave, să scape cu viață după atacul îngrozitor.

Agresorul a fost găsit stând în fața locuinței, „în apropierea aleii de acces”. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale înainte de a fi interogat de polițiști.

Detectivii au reuşit să stabilească faptul că ambele victime ale acestui atac brutal au fost ţinta suspectului din cauza faptului că sunt musulmani şi a conflictului în curs din Orientul Mijlociu, care implică Hamas şi israelienii”, se arată în comunicatul şerifului.

Autoritățile nu au făcut publice numele victimelor . Însă, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în cursul zilei de duminică, la biroul din Chicago al Consiliului pentru Relații Americano-Islamice (CAIR-Chicago), băiatul a fost identificat drept Wadea al-Fayoume, iar mama lui se numește Hanaan Shahin.

Micuțul s-a născut în SUA, în vreme ce mama sa, originară din orașul palestinian Beitunia, a venit în țară în urmă cu 12 ani.

Directorul executiv al CAIR-Chicago, Ahmed Rehab, a declarat că băiatul își sărbătorise ziua de naștere cu doar câteva săptămâni în urmă.

Își iubea familia, prietenii. Îi plăcea fotbalul, îi plăcea baschetul”, a mai adăugat Rehab.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?