Atac sinucigaș la Istanbul: Membri ai PKK sau ai unei grupări afiliate, principalii suspecți (oficial turc)

Atac sinucigaș la Istanbul: Membri ai PKK sau ai unei grupări afiliate, principalii suspecți (oficial turc)

Concluziile inițiale indică faptul că membri ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau ai unei grupări afiliate au comis atentatul de la Istanbul soldat cu patru morți și 36 de răniți, a declarat un oficial turc de rang înalt citat de Reuters. * UPDATE Turcia: Atac sinucigaș la Istanbul soldat cu patru morți și 20 răniți (FOTO/VIDEO)

Potrivit oficialului citat, atacatorul sinucigaș dorea să comită atentatul într-o zonă mai aglomerată dar a fost deturnat de poliție de la ținta vizată, moment în care ar fi detonat bomba aflată asupra sa "de frică".

Conform unui nou bilanț anunțat de ministrul sănătății din Turcia, Mehmet Muezzinoglu, noul bilanț al atacului ar fi de patru morți și 36 de răniți, dintre care șapte grav. Conform sursei citate, 12 dintre răniții în atentatul de pe artera pietonală și comercială Istiklal, din apropierea Pieței Taksim, ar fi străini.

Până în prezent, doar Israelul a confirmat că cetățeni ai săi au fost răniți în atentat, dar nu a avansat un număr.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…