Atac terorist la Barcelona; mai mulți răniți după ce o furgonetă a pătruns în pietoni pe artera Rambla

Atac terorist la Barcelona; mai mulți răniți după ce o furgonetă a pătruns în pietoni pe artera Rambla

Cel puțin o persoană a fost ucisă și circa 20 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală. Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate.

 

UPDATE ORA 19.18 Cel puțin un mort și circa 20 de răniți în urma atacului terorist comis la Barcelona pe artera Rambla

Cel puțin o persoană a fost ucisă și circa 20 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală.

Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate.

După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Dar se pare că sunt cel puțin doi atacatori înarmați, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă.

Poliția a izolat zona și a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise și stațiile de metrou.

UPDATE ORA 18.54 Atac terorist la Barcelona; mai mulți răniți după ce o furgonetă a pătruns în pietoni pe artera Rambla

Poliția spaniolă a confirmat miercuri după-amiază un atac terorist la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii aflați pe artera Rambla, informează presa locală.

După ce a pătruns în mulțime, autorul atacului a abandonat vehiculul și a fugit. Conform primului bilanț, mai multe persoane sunt rănite.

Martori oculari vorbesc despre panica creată la fața locului, oamenii fugind pentru a se adăposti.

Presa spaniolă relatează și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere.

Autoritățile au izolat zona, iar stațiile de metrou au fost închise.

ORA 18.30 O furgonetă a călcat mai multe persoane pe artera Rambla din Barcelona

O furgonetă a călcat joi mai multe persoane pe artera pietonală Rambla din Barcelona, informează presa locală în urma unui anunț al poliției.

Cel aflat la volanul vehiculului a fugit de la locul faptei. Deocamdată nu este clar dacă a fost un atac terorist și nici nu au fost oferite informații despre starea victimelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...