Atacatorul din Texas anunţase pe Facebook că se duce să atace o şcoală primară (guvernator)

Atacatorul din Texas anunţase pe Facebook că se duce să atace o şcoală primară (guvernator)

Tânărul care a ucis marţi 19 copii şi doi profesori într-o şcoală primară din Texas anunţase pe Facebook că va comite acest atac, a declarat miercuri guvernatorul statului, Greg Abbott, citat de France Presse.

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. "Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea:'Voi deschide focul într-o şcoală primară'", a precizat guvernatorul într-o conferinţă de presă.

Liceanul, ucis de forţele de ordine, a folosit o puşcă de asalt, o armă extrem de letală, a adăugat Greg Abbott.

Platforma a precizat imediat că atacatorul publicase aceste avertismente în cadrul mesageriei private a Facebook şi că în consecinţă mesajele nu au fost descoperite decât după tragedie.

Facebook "cooperează pe deplin" cu poliţia care efectuează ancheta asupra masacrului, a asigurat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a reţelei de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?