Atacul armat din Orlando: Bilanțul oficial al victimelor a fost revizuit la 49, dintre care 48 identificate

Atacul armat din Orlando: Bilanțul oficial al victimelor a fost revizuit la 49, dintre care 48 identificate

Poliția din orașul Orlando, statul american Florida, a anunțat luni că bilanțul oficial al victimelor atacului armat comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay este de 49 de persoane, cea de-a 50 persoană ucisă fiind agresorul, transmite DPA.

Până în prezent, 48 de victime au fost identificate, iar jumătate dintre familii au fost înștiințate, a precizat Paul Wysopal, agent al Biroului Federal de Investigații (FBI). Precedentul bilanț oficial al victimelor era de 50 de morți.

Toate cadavrele au fost ridicate din clubul unde a avut loc masacrul, iar activitatea echipelor de criminaliști este în plină desfășurare, au indicat autoritățile.

Autorul masacrului a fost identificat ca fiind Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană, care a fost ucis în schimbul de focuri cu trupele speciale.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni atacul armat din Orlando , un comunicat oficial difuzat la Al-Bayan, postul de radio al organizației, anunțând că acesta a fost comis de un "soldat al califatului".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși