Atacul cu arcul în Norvegia, tratat ca un ''act terorist''

Atacul cu arcul în Norvegia, tratat ca un ''act terorist''

Atacul cu arcul soldat cu cinci morţi în Norvegia pare în acest stadiu un "act terorist", au apreciat joi serviciile de securitate norvegiene (PST), care nu au ridicat totuşi nivelul de ameninţare teroristă în ţară din această cauză, relatează AFP.

Evenimentele survenite miercuri seara la Kongsberg , oraş din sud-estul Norvegiei, "au aparenţele unui act terorist în acest stadiu, dar ancheta va clarifica mai mult ce anume le-a motivat", a indicat PST într-un comunicat.

Bărbatul reţinut, care şi-a recunoscut faptele, potrivit anchetatorilor, este un danez de 37 de ani, convertit la islam şi suspectat în trecut de radicalizare, anunţase puţin mai devreme în cursul zilei poliţia norvegiană.


Foto: (c) TERJE BENDIKSBY / EPA


El "este cunoscut de PST", a confirmat serviciul de securitate internă, care a refuzat totuşi să ofere detalii.

Serviciul norvegian a lăsat totuşi neschimbat nivelul său de alertă privind ameninţarea teroristă în ţară, acesta fiind considerat ca "moderat".

"Potrivit analizei noastre, ceea ce s-a petrecut miercuri la Kongsberg nu schimbă stadiul de ameninţare la nivel naţional", a indicat el.

Presupusul autor, al cărui nume nu a fost făcut public, urmează să fie prezentat unui judecător vineri şi să fie supus unui examen psihiatric, potrivit autorităţilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”