Atacul terorist de la Ankara. Ce știm până acum | Reacția lui Erdogan | FOTO VIDEO

Atacul terorist de la Ankara. Ce știm până acum | Reacția lui Erdogan | FOTO VIDEO

O explozie în fața Ministerului de Interne al Turciei în capitala Ankara, urmată de mai multe focuri de armă, au fost catalogate drept un „atac terorist” de ministrul de Interne.

Doi atacatori au sosit într-un vehicul comercial în jurul orei 9,30 (06:30 GMT) și au efectuat atacul rănind doi ofițeri, a spus Ali Yerlikaya. Ministrul a adăugat că un atacator s-a aruncat în aer în fața unei clădiri a ministerului și un altul a fost „neutralizat”.

Explozia a avut loc cu doar câteva ore înainte ca parlamentul să se întrunească din nou. Nu este clar cine au fost atacatorii. Nimeni nu a revendicat atacul, potrivit bbc.com .

Un înalt oficial turc a declarat agenției de presă Reuters că atacatorii au deturnat vehiculul și i-au ucis șoferul în Kayseri, un oraș aflat la 260 kilometri sud-est de Ankara. Unul dintre ofițerii răniți a suferit răni de schije, a adăugat el.

Primele relatări media despre o explozie au vorbit și despre focuri de armă auzite în zonă. La fața locului s-au deplasat serviciile de urgență, polițiștii blocând mai multe drumuri din jur.

„Lupta noastră va continua până când ultimul terorist va fi neutralizat”, a scris Yerlikaya pe rețelele de socializare. Poliția din Ankara a declarat că efectuează „explozii controlate” de „pachete suspecte” pentru a preveni alte explozii.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a menționat atacul în discursul său în cadrul deschiderii de duminică a parlamentului: „Atacul din această dimineață, în care doi răufăcători au fost neutralizați ca urmare a intervenției în timp util a unităților noastre de securitate este una din ultimele fâlfâieli ale terorismului.”

„Oamenii ticăloși care au urmărit să distrugă pacea și securitatea cetățenilor noștri nu și-au atins scopul și nu o vor face niciodată”. Parlamentul turc este de așteptat să ratifice intrarea Suediei în NATO în timpul sesiunii de toamnă.

Turcia a acceptat cererea Suediei de aderare la NATO în iulie, după ce s-a opus luni de zile pe motiv că ar fi găzduit militanți kurzi. Militanții, în principal din partea interzisă a Partidului Muncitorilor Kurzi, obișnuiau să desfășoare atacuri frecvente în toată țara.

Grupul a fost supus unei presiuni intense din partea autorităților, iar în cele din urmă și-a închis liderii și a condus operațiuni militare împotriva bazelor kurde din Turcia și peste granița din Siria și Irak.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat