Atacuri cu drone: Arabia Saudită a întrerupt ''temporar'' producţia la instalaţiile petroliere lovite

Atacuri cu drone: Arabia Saudită a întrerupt ''temporar'' producţia la instalaţiile petroliere lovite

Atacul cu drone asupra a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită a provocat oprirea "temporară" a producţiei celor două situri, afectând aproximativ jumătate din producţia gigantului petrolier naţional Aramco, a anunţat sâmbătă Ministerul saudit al Energiei, citat de AFP.

Atacul "a condus la suspendarea provizorie a producţiei la siturile Abqaiq şi Khurais", a declarat ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia de presă SPA.

Atacul a determinat întreruperea producţiei a 5,7 milioane de barili de ţiţei, circa 50% din producţia totală a Aramco, a adăugat el.

Două instalaţii petroliere ale gigantului saudit Aramco au fost vizate de un atac cu drone sâmbătă dimineaţă devreme, revendicat de rebelii yemeniţi houthi.

Sâmbătă, la ora 4.00 (1.00 GMT), echipele de securitate industrială Aramco au intervenit la incendii în două dintre instalaţiile sale la Abqaiq şi Khurais, în estul Arabiei Saudite, a informat SPA, precizând că "cele două incendii au fost stinse".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…