Atacuri în Franţa: 3 morţi şi 16 răniţi, dintre care cel puţin doi în stare gravă (Macron)

Atacuri în Franţa: 3 morţi şi 16 răniţi, dintre care cel puţin doi în stare gravă (Macron)

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte ''16 au fost rănite'', între care ''cel puţin două'' sunt în stare gravă, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma a ceea ce el a numit un act ''al terorismului islamist'' comis vineri în sudul Franţei, relatează Reuters.

"Un individ a ucis trei persoane şi a rănit alte 16, între care cel puţin două sunt în stare gravă", a declarat preşedintele francez în cursul unei întâlniri cu presa după o reuniune a celulei de criză la Ministerul de Interne la Paris.

Jandarmul luat ostatic de autorul atacului, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care se substituise unui ostatic, "luptă cu moartea", a precizat el.

Deşi Statul Islamic a revendicat atacul din sudul Franţei, serviciile de securitate verifică în prezent dacă gruparea jihadistă se află într-adevăr în spatele acestora, aşa cum pretinde.

"Vreau să declar naţiunii în această seară hotărârea mea absolută de a duce această luptă", a declarat Macron, flancat de premierul său Edouard Philippe.

"Îi îndemn pe concetăţenii noştri francezi să rămână conştienţi de ameninţarea teroristă, dar, de asemenea, să fie conştienţi de forţa şi de rezistenţa pe care poporul nostru le-a demonstrat de fiecare dată când a fost
atacat", a spus Macron.

Redouane Lakdim, un tânăr de 26 de ani, presupus a fi marocan, a comis vineri trei atacuri la Trebes şi Carcassonne. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu