Atacuri în Noua Zeelandă: Un senator australian, atacat cu ouă după ce a făcut declaraţii islamofobe

Atacuri în Noua Zeelandă: Un senator australian, atacat cu ouă după ce a făcut declaraţii islamofobe

Un senator australian de extremă dreapta a devenit ţinta criticilor după ce a lovit un tânăr ce aruncase un ou spre el pentru a denunţa declaraţiile sale islamofobe, după atacurile teroriste comise vineri în oraşul neo-zeelandez Christchurch, transmite AFP.

Fraser Anning, ales din statul australian Queensland (nord-estul ţării), a provocat un scandal legat de atacurile soldate cu 49 de morţi la două moschei din Christchurch, el imputând acest carnagiu ''programului de imigraţie care le-a permis fanaticilor musulmani să se stabilească în Noua Zeelandă''.

''Să fim clari, dacă musulmanii sunt astăzi victimele, ei sunt în general autorii. Religia musulmană este pur şi simplu ideologia violentă a unui despot din secolul al VI-lea care s-a deghizat în lider religios'', a scris Anning într-un comunicat.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă la Melbourne, un tânăr cu identitate necunoscută a aruncat un ou spre senatorul Fraser Anning, care a ripostat lovindu-l de mai multe ori în faţă, înainte de a fi oprit de un agent de securitate.

Premierul australian Scott Morrison s-a declarat ''consternat'' de afirmaţiile senatorului, spunând că acestea ''nu îşi au locul în Australia''.

De-a lungul timpului, Fraser Anning a făcut mai multe declaraţii rasiste, în una dintre acestea el făcând apel la revenirea la fosta politică discriminatorie a ''Australiei albe''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”