Atacurile din regiunea Belgorod, o operațiune îndrăzneață a serviciilor speciale ucrainene, dezvăluie The Times

Atacurile din regiunea Belgorod, o operațiune îndrăzneață a serviciilor speciale ucrainene, dezvăluie The Times

Operațiunea transfrontalieră din regiunea Belgorod din Rusia poartă semnele distinctive ale unei alte operațiuni îndrăznețe a GUR (serviciul secret) al Ministerului Apărării al Ucrainei, scrie The Times.

După cum notează publicația, oamenii care au intrat pe teritoriul Rusiei erau îmbrăcați în camuflaj ucrainean, aveau arme conform standardelor NATO și conduceau transportoare „Hummers” americane. De asemenea, jurnaliştii nu consideră o coincidenţă faptul că şeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kiril Budanov, a făcut apel la soldaţii ruşi să se predea.

„Kremlinul nu poate ignora amenințarea pe care forțele de gherilă ruse, susținute de artilerie grea, vehicule blindate și vehicule de luptă, o reprezintă pentru partea de nord a graniței cu Ucraina. Putin se confruntă cu o dilemă: dacă nu își retrage trupele înapoi în Rusia pentru a proteja aceste teritorii, atunci el va arăta poporului său că țarul, pe care ei îl credeau atotputernic, nici măcar nu ar putea proteja granița, ar scurta și liniile de apărare în sud, exact când Ucraina se pregătește contraofensiva”, scrie The Times.

Jurnaliştii au presupus că scopul evenimentelor din regiunea Belgorod a Federaţiei Ruse, învecinată cu Ucraina este de a provoca haos şi panică în rândul populaţiei, de a demotiva şi în acelaşi timp de a distrage atenţia inamicului şi de a-l obliga să cheltuiască resurse.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat distrugerea a 70 de „sabotori” și a 8 unități din echipamentul acestora în regiunea Belgorod. În același timp, luptătorii „Corpului Voluntarilor Ruși” au declarat că nu au victime și că toate echipamentele sunt la locul lor, sugerând că Ministerul Apărării al Federației Ruse dezinformează.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...