Atena denunţă reţinerea unui guvernator grec în Turcia

Atena denunţă reţinerea unui guvernator grec în Turcia

Atena a anunţat sâmbătă că a protestat oficial pe lângă Turcia după ce guvernatorul unei regiuni greceşti aflat în vizită în această ţară a fost "reţinut" pentru câteva ore, informează AFP.

FOTO Shutterstock

Guvernatorul regiunii Macedonia Centrală din Grecia, Apostolos Tzitzikostas, se deplasa la Izmir pentru a participa la o reuniune a Adunării Regionale şi Locale Euro-Mediteraneene. Potrivit informaţiilor disponibile la Atena, i s-a refuzat intrarea în Turcia la sosirea în portul din Izmir şi a aşteptat într-un birou timp de şase ore.

Grecia şi Turcia sunt angajate de luni de zile într-un război verbal din ce în ce mai aprig din cauza divergenţelor regionale, a problemei imigraţiei şi a exploatării resurselor de gaz din estul Mediteranei.

Disputa a fost exacerbată de declaraţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi ale altor oficiali de rang înalt care au pus sub semnul întrebării tratatele care delimitează teritoriul grec din Marea Egee.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România