Atentat 'biologic' dejucat în Germania: Soţia suspectului a fost arestată

Atentat 'biologic' dejucat în Germania: Soţia suspectului a fost arestată

Soţia unui tunisian suspectat că a vrut să comită un atentat cu 'bombă biologică' în Germania a fost arestată la rândul său pentru un presupus rol în pregătirea atacului, a anunţat marţi justiţia germană, potrivit AFP.

Această femeie germană de 42 de ani, prezentată sub numele de Yasmin H., a fost reţinută marţi, se arată într-un comunicat al Parchetului General federal, care se ocupă de cazurile de terorism.

Ea este acuzată că şi-a ajutat soţul, Sief Allah H., un tunisian de 29 de ani ajuns în Germania în 2015, arestat la mijlocul lunii iunie la Koln în apartamentul cuplului.

Aflat în prezent în detenţie, el este suspectat că a vrut să fabrice o 'bombă biologică' pe bază de ricină, o otravă de origine vegetală extrem de puternică, de 6.000 de ori mai tare decât cianura.

Poliţia a descoperit în apartamentul cuplului peste 3.000 de seminţe de ricin şi 84 de miligrame de ricină, 950 de grame de pudră pirotehnică, două sticle de lichid inflamabil, fire sudate la fiole şi 240 de bile de metal.

Yasmin H. "şi-a ajutat" soţul să meargă în Polonia pentru a achiziţiona explozibili, conform parchetului.

Ea i-a pus de asemenea la dispoziţie conturile sale bancare şi de PayPal pentru ca el să comande online seminţe de ricin.

Pentru a testa efectele otrăvii, cuplul a cumpărat un hamster pitic, a adăugat parchetul.

Sief Allah H. a încercat fără succes de două ori să se deplaseze în Siria prin Turcia în 2017, probabil pentru a se alătura Statului Islamic, şi era în contact cu mişcarea islamistă, conform autorităţilor.

Soţia sa l-a ajutat în cele două tentative de a se alătura Statului Islamic, rezervându-i bilete de avion pentru Istanbul, a precizat parchetul.

Germania este în alertă din cauza mai multor atacuri jihadiste comise sau pregătite pe teritoriul său în ultimii ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?