ATENTAT la Ankara. Cel 34 de MORȚI și 125 de răniți!

ATENTAT la Ankara. Cel 34 de MORȚI și 125 de răniți!

O explozie de origine necunoscuta s-a produs duminica intr-un parc din capitala Turciei, Ankara. Postul turc de televiziune NTV anunta ca explozia s-a soldat cu un numar mare de morti si raniti, scrie Reuters.

Ora 23:15: Atacul sporeste determinarea noastra de a lupta impotriva terorismului, afirma presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

Ora 23:05: Cel putin 34 de morti si 125 de persoane care primesc ingrijjiri in spitale din Ankara, dintre care 19 sunt in stare critica, anunta ministrul turc al Sanatatii, citat de Reuters.

Ambasada Statelor Unite in Turcia a transmis in urma cu doua zile un avertisment privind un posibil atac terorist la Ankara, vizand institutii ale statului.

Acesta este al treilea atentat care loveste Ankara in ultimele cinci luni. La 17 februarie, 29 de persoane si-au pierdut viata intr-un atentat comis de PKK, iar la 10 octombrie, alte 107 au fost ucise. Doi atacatori sinucigasi s-au aruncat atunci in aer la un miting pentru pace.

Ora 22:24: Autoritatile din Ankara cenzureaza accesul la Facebook si Twitter, dupa ce imagini de la locul atentatului din Ankara au fost postate pe retelele de socializare.

Ora 22:10: Cel putin 32 de morti in atentat (Reuters).

Ora 21:10: 27 de morti si 75 de raniti in atentatul de la Ankara, potrivit CNN Turk.

Ora 21:00: Atacul de la Ankara ar fi fost comis de militanti PKK sau grupuri afiliate, arata investigatiile initiale ale autoritatilor turce, potrivit Reuters.

UPDATE: 20:30 Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi alte 75 rănite într-o explozie care a avut loc duminică la Ankara, a indicat un oficial din domeniul securităţii, citat de Reuters. Potrivit sursei, explozia pare să fi fost un atentat sinucigaş cu maşină capcană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Ora 20:07: Cel putin 5 morti si 20 de raniti la Ankara (Reuters).

Ora 20:02: Explozia de la Ankara nu a fost revendicata, scrie Reuters.

Ora 19:52: Cel putin 5 morti in explozia de la Ankara, anunta agentia Dogan, citata de Reuters.

Ora 19:43: Explozia s-a produs in zona Pietei Independentei, una dintre cele mai aglomerate zone ale Ankarei. Numeroase ambulante se afla la fata locului, iar imaginile transmise de televiziunile turce arata numerosi salvatori care transporta raniti.

Ora 19:30: Explozia s-ar fi produs in urma coliziunii dintre o masina si un autobuz, anunta postul turc de televiziune TRT, citat de Reuters.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”