Atentat la Barcelona: 26 de cetățeni francezi și patru australieni, printre răniți

Atentat la Barcelona: 26 de cetățeni francezi și patru australieni, printre răniți

Douăzeci și șase de cetățeni francezi au fost răniți în atentatul comis joi la Barcelona și cel puțin 11 dintre ei sunt în stare gravă, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe francez într-un comunicat, informează vineri Reuters.

*ALERTĂ LIVE UPDATE Spania: Teroriști uciși la Cambrils; poliția suspectează o legătură cu atentatul de joi | MAE: Printre răniții de la Barcelona se află doi români (GALERIE FOTO)

În comunicat se precizează că ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian se va duce la Barcelona mai târziu, vineri, pentru a vizita victimele, și că consulatul francez din Barcelona este în contact cu autoritățile spaniole.

Totodată, surse oficiale au anunțat că patru australieni au fost răniți, dintre care unul grav, în timp ce o cetățeancă australiană este dată dispărută, transmite EFE. 'Opt australieni au fost afectați, între care patru care au fost răniți, trei care au solicitat ajutor consular și o persoană care este dată dispărută', a declarat șefa diplomației australiene, Julie Bishop. Între răniți se află și o femeie aflată în stare gravă, dar stabilă, și o altă cetățeancă australiană, care călătorea cu un pașaport britanic, spitalizată cu răni grave. Alți doi răniți au fost externați după ce au primit îngrijiri medicale

Spania a lansat vineri o operațiune antiteroristă după ce un presupus militant islamist a intrat cu o furgonetă în mulțime la Barcelona, ucigând 13 persoane și rănind peste 100 înainte de a fugi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...