Atentat la Barcelona: Premierul spaniol afirmă că prioritatea este îngrijirea persoanelor rănite

Atentat la Barcelona: Premierul spaniol afirmă că prioritatea este îngrijirea persoanelor rănite

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi seară că ține legătura cu autoritățile din Barcelona după atacul terorist comis în metropola catalană și că prioritatea o reprezintă acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite, transmite Reuters.

Șeful executivului spaniol a reacționat pe contul său de Twitter.

Poliția spaniolă a confirmat miercuri după-amiază un atac terorist la Barcelona , unde o furgonetă a pătruns în pietonii aflați pe artera Rambla, informează presa locală.
După ce a pătruns în mulțime, autorul atacului a abandonat vehiculul și a fugit. Conform mai multor publicații locale, două sau mai multe persoane au murit, însă poliția a confirmat deocamdată un singur mort.

Autoritățile au izolat zona, iar stațiile de metrou au fost închise.

Potrivit cotidianului El Periodico, la scurt timp după atac doi bărbați înarmați s-au baricadat într-un restaurant din zonă. Publicația a relatat că s-au auzit focuri de armă în zona pieței La Boqueria, fără însă a cita vreo sursă a acestei informații.

Nu este deocamdată clar dacă cei doi bărbați au coborât din furgoneta folosită în atacul din zona pietonală a Barcelonei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”