Atentat la Istanbul: Poliția turcă a arestat patru suspecți

Atentat la Istanbul: Poliția turcă a arestat patru suspecți

Poliția turcă a arestat patru suspecți în cadrul anchetei lansate în urma atentatului comis marți în centrul istoric al Istanbulului și soldat cu 11 morți și 36 de răniți, relatează AFP, citând agenția de presă turcă Anadolu.

* Turcia: 11 morți și 36 de răniți în atentatul cu bombă de la Istanbul

Cei patru suspecți au fost aduși la sediul central al poliției metropolei turce pentru interogatoriu.

Unsprezece persoane au fost ucise și 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marți într-un cartier istoric din Istanbul, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin. "Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine", a declarat el.

Mașina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliției. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest atentat.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turiști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 Așa o fi?

4 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…