Atentat la Istanbul: Poliția turcă a arestat patru suspecți

Atentat la Istanbul: Poliția turcă a arestat patru suspecți

Poliția turcă a arestat patru suspecți în cadrul anchetei lansate în urma atentatului comis marți în centrul istoric al Istanbulului și soldat cu 11 morți și 36 de răniți, relatează AFP, citând agenția de presă turcă Anadolu.

* Turcia: 11 morți și 36 de răniți în atentatul cu bombă de la Istanbul

Cei patru suspecți au fost aduși la sediul central al poliției metropolei turce pentru interogatoriu.

Unsprezece persoane au fost ucise și 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marți într-un cartier istoric din Istanbul, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin. "Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine", a declarat el.

Mașina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliției. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest atentat.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turiști.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...