Atentat la New York: Suspectul arestat ar fi acționat singur, potrivit primarului Bill de Blasio

Poliția nu mai caută nicio persoană pentru atentatul de la New York după arestarea luni a unui american de origine afgană, a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, lăsând să se înțeleagă că suspectul ar fi acționat singur în oraș, relatează AFP.

"În acest stadiu, nu mai căutăm alt individ", a declarat primarul într-o conferință de presă.

Reprezentantul FBI William Sweeney a precizat în aceeași conferință de presă că nu dispune de nicio informație în legătură cu o eventuală "celulă" teroristă care a operat în oraș.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani arestat luni, Ahmad Khan Rahami, este de asemenea bănuit că se află la originea altui atentat cu bombă comis sâmbătă dimineață în Seaside Park, în New Jersey.

Autoritățile au "toate motivele să considere" că atacul comis sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan a fost "un act terorist", a declarat Bill de Blasio.

El a reafirmat că poliția va fi deosebit de "numeroasă și vizibilă" la New York după atentat și din cauză că în această săptămână are loc Adunarea Generală a ONU la care sunt așteptați să participe zeci de șefi de state din lumea întreagă.

Primarul Chris Bollwage al orașului Elizabeth din New Jersey, unde suspectul își avea reședința, a afirmat într-o conferință de presă separată că Ahmad Khan Rahami "nu se afla pe radarul" poliției locale.

Un alt responsabil municipal a făcut cunoscut că suspectul "se află în operație" după ce a fost rănit "cel puțin la picior" în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul