Atentat la New York: Suspectul arestat ar fi acționat singur, potrivit primarului Bill de Blasio

Poliția nu mai caută nicio persoană pentru atentatul de la New York după arestarea luni a unui american de origine afgană, a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, lăsând să se înțeleagă că suspectul ar fi acționat singur în oraș, relatează AFP.

"În acest stadiu, nu mai căutăm alt individ", a declarat primarul într-o conferință de presă.

Reprezentantul FBI William Sweeney a precizat în aceeași conferință de presă că nu dispune de nicio informație în legătură cu o eventuală "celulă" teroristă care a operat în oraș.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani arestat luni, Ahmad Khan Rahami, este de asemenea bănuit că se află la originea altui atentat cu bombă comis sâmbătă dimineață în Seaside Park, în New Jersey.

Autoritățile au "toate motivele să considere" că atacul comis sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan a fost "un act terorist", a declarat Bill de Blasio.

El a reafirmat că poliția va fi deosebit de "numeroasă și vizibilă" la New York după atentat și din cauză că în această săptămână are loc Adunarea Generală a ONU la care sunt așteptați să participe zeci de șefi de state din lumea întreagă.

Primarul Chris Bollwage al orașului Elizabeth din New Jersey, unde suspectul își avea reședința, a afirmat într-o conferință de presă separată că Ahmad Khan Rahami "nu se afla pe radarul" poliției locale.

Un alt responsabil municipal a făcut cunoscut că suspectul "se află în operație" după ce a fost rănit "cel puțin la picior" în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc