Atentat la New York: Suspectul arestat ar fi acționat singur, potrivit primarului Bill de Blasio

Atentat la New York: Suspectul arestat ar fi acționat singur, potrivit primarului Bill de Blasio

Poliția nu mai caută nicio persoană pentru atentatul de la New York după arestarea luni a unui american de origine afgană, a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, lăsând să se înțeleagă că suspectul ar fi acționat singur în oraș, relatează AFP.

"În acest stadiu, nu mai căutăm alt individ", a declarat primarul într-o conferință de presă.

Reprezentantul FBI William Sweeney a precizat în aceeași conferință de presă că nu dispune de nicio informație în legătură cu o eventuală "celulă" teroristă care a operat în oraș.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani arestat luni, Ahmad Khan Rahami, este de asemenea bănuit că se află la originea altui atentat cu bombă comis sâmbătă dimineață în Seaside Park, în New Jersey.

Autoritățile au "toate motivele să considere" că atacul comis sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan a fost "un act terorist", a declarat Bill de Blasio.

El a reafirmat că poliția va fi deosebit de "numeroasă și vizibilă" la New York după atentat și din cauză că în această săptămână are loc Adunarea Generală a ONU la care sunt așteptați să participe zeci de șefi de state din lumea întreagă.

Primarul Chris Bollwage al orașului Elizabeth din New Jersey, unde suspectul își avea reședința, a afirmat într-o conferință de presă separată că Ahmad Khan Rahami "nu se afla pe radarul" poliției locale.

Un alt responsabil municipal a făcut cunoscut că suspectul "se află în operație" după ce a fost rănit "cel puțin la picior" în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea